Besplatna Pravna klinika 18. travnja

MOJ ZAPRESIC NE PROPUSTITE NOVOSTI

Pravna klinika Pravnog fakulteta u Zagrebu će se održati u Zaprešiću, u utorak 18. travnja 2023. godine, u Ulici Pavla Stoosa 2, (ulaz sa šetnice) od 14 do 17 sati, te tamo možete ostvariti besplatnu pravnu pomoć bez trošenja sredstava koja su nužna za vlastito uzdržavanje ili uzdržavanje osoba koje su po zakonu dužne uzdržavati.

U sklopu projekta Vanjske klinike koji Pravna klinika provodi već devetu godinu, studenti kliničari odlaze u gradove izvan Zagreba i pružaju pravnu pomoć, odnosno preuzimaju slučajeve i daju opće pravne informacije te pravna mišljenja, korisnicima, koji ne mogu doći u prostorije Pravne klinike u Zagrebu.

Pravna klinika djeluje kao sastavnica Pravnog fakulteta u Zagrebu u čijem radu sudjeluju studenti, a svoja vrata je otvorila u listopadu 2010. godine. Pravna klinika sudjeluje u sustavu pružanja besplatne pravne pomoći, te u svom radu primjenjuje ključne vrijednosti pravne struke. Kao pružatelji pravne pomoći, studenti svakoj stranci pristupaju jednako, kroz neposredan razgovor. Rad pravnih kliničara kontroliran je od strane njihovih akademskih mentora, odnosno profesora Pravnog fakulteta u Zagrebu i odvjetnika.