Sretan Uskrs!

MOJ ZAPRESIC NOVOSTI

Danas je Uskrs, najveći kršćanski blagdan kojim se slavi Isusovo uskrsnuće. Uskrs se slavi svake godine 40 dana nakon Pepelnice, a uz slavlje Uskrsa razvili su se brojni običaji poput vazmenog bdjenja, uskrsnih krijesova, bojanja pisanica, odlaska na uskrsnu misu i pjevanja uskrsnih pjesama. Uskršnji običaji važan su dio kršćanske, ali i hrvatske tradicije.

Svim čitateljima želimo blagoslovljen i sretan Uskrs te obilje mira i radosti uz prigodnu čestitku župnika Župe sv. Petra apostola Zaprešić, Ivana Frkonje:

“Uskrs je svetkovina koje ima posljednju riječ. Uskrs želi reći svakom patniku da će njegov Veliki petak proći, svakom besmislu da će u Kristu pronaći svoju nadu, a svakoj tmini života da će njezina zora svanuti. Zbog Uskrsa nema besmisli života, nema izgubljenog vremena, ni izgubljenih radosti, nema želja i čežnji koje neće biti ispunjene. Ovo je stvarnost koju stoga valja čestitati. Neka to istinsko svjetlo, koje je na svijet došlo za svakog čovjeka, obasja i obnovi vaš život. U ime naše župne zajednice svetog Petra apostola u Zaprešiću želim vam sretan Uskrs i blagoslovljene uskrsne blagdane”.