Dvije Zaprešćanke dobitnice nagrade Obrtničke komore Zagreb

MOJ ZAPRESIC NOVOSTI

Na svečanosti povodom obilježavanja Dana Obrtničke komore Zagreb dodijeljena su priznanja i nagrade najboljim obrtnicima na području Grada Zagreba i Zagrebačke županije. U kategoriji žena koje su ostvarile velik značaj na području obrtništva nagradu su osvojile dvije žene iz Udruženja obrtnika Zaprešić, a to su Sanja Gavrić i Marijana Lipak. Sanja Gavrić vlasnica je Frizerskog salona za žene i muškarce “Sanja” koji radi neprekinuto od 2000. godine, a kroz njezin obrt prošlo je dvadesetak naučnica. Sudjelovala je u mnoštvu edukacija, manifestacija te humanitarnih akcija. Marijana Lipak vlasnica je Obrta za krojačke djelatnosti i trgovinu “Marijana” koji radi od 2003. godine. Bila je članica Komisije za izdavanje licenci u Obrtničkoj komori Zagreb za zanimanje krojač te je u svom dugogodišnjem radu vršila sve vrste krojačkih usluga šivanja i drugih popravaka te se odazivala na humanitarne akcije.

Dobitnice priznanja, predsjednika Obrtničke komore Antuna Trojnara te ostale predstavnike u Gradskoj upravi ugostio je gradonačelnik Željko Turk koji je obrtnicama čestitao na dugogodišnjem predanom radu i doprinosu za grad:

“Obrtništvo je nešto što ima dugu tradiciju u zaprešićkom kraju. Ono nije od danas, ono ima svoju povijest. Usudim se reći da je ono i važan dio našeg zaprešićkog gospodarstva, a jasno nakon toga i šire, a samo vrijedni ljudi daju svoj doprinos razvoju našega kraja. Ja sam zaista ponosan da je to Obrtnička komora Zagreba i prepoznala. Teško je svugdje zaraditi svoj kruh, kako pružanjem svojih usluga,  tako i u tekstilnoj proizvodnji koja je u dobrom dijelu Hrvatske nestala s gospodarske scene. Na razvoju treba raditi i svi mi u njemu sudjelujemo, a gospodarstvo tome daje poseban obol”.