STEM događaj u Vršilnici

MOJ ZAPRESIC NE PROPUSTITE NOVOSTI

STEM događaj Zaprešić u organizaciji udruge CeZaM održat će se 15. travnja s početkom u 13 sati u Vršilnici. STEM događaj Zaprešić održava se u sklopu projekta Dodir tehnologije kojem je svrha unapređenje stručnih, tehničkih, programskih i trening kompetencija polaznika, a u njemu sudjeluju ukupno četiri udruge iz tri grada. Riječ je o udrugama Gradionica i Radiona iz Zagreba, udruzi CeZaM iz Zaprešića te udruzi Labin Zdravi Grad iz Labina. Dodir tehnologije financiran je fondovima Europske unije.

Raspored STEM događaja u Zaprešiću:

 • Demonstracija LEGO programa
  Svi posjetitelji će se uz pomoć demonstratora upoznati s WeDo 2.0 program LEGO edukacije. WeDo 2.0 nudi veliko osvježenje u edukacijskom programu i pristupu učenju. Posjetitelji će i sami moći pokušati koristiti ove robote za zabavu i učenje.
 • Demonstracija DRON programa
  Demonstrirat će se  mogućnosti edukacijskih i onih malo “ozbiljnijih” dronova u svakodnevnom životu. Edukacijski dronovi letjet će individualno i u formaciji, dok će se mogućnosti profesionalnih proučavati “na zemlji”.
 • Demonstracija 3D printera/kružnih programa
  Kroz ovu demonstraciju posjetitelji će se moći upoznati s tehnologijom 3D printa počevši s recikliranjem plastike i stvaranja filamenta za 3D printer te stvaranjem predmeta uz pomoć 3D printera.  Polaznici mogu vidjeti i iskusiti cijeli proces – od otpada do predmeta napravljenog iz tog otpada.
 • Demonstracija VR programa
  Posjetitelji će istraživati primjere ove tehnologije u učenju i treniranju vještina. Zbog prirode ovog sustava, demonstracija nije preporučljiva za djecu koja su još u pubertetu, odnosno interval korištenja treba biti kratak. Naime, VR tehnologija zadire u dosta intenzivne doživljaje gledanja i ravnoteže, a znanost nije istražila sve posljedice na neurološki sustav.

Ulaz na događaj je slobodan.