Prvašići iz škole Gaj predstavili projekt terena za badminton i odbojku

MOJ ZAPRESIC NOVOSTI

U prostorijama Gradske uprave učenici prvog razreda Osnovne škole Ljudevita Gaja Zaprešić predstavili su projekt pod nazivom Ekipa B. Ekipa B je sveobuhvatni projekt kojem su učenici prvog razreda u suradnji s učiteljicom proveli anketu o preferencijama učenika škole te došli do saznanja kako učenici žele teren za dodatni sport u školskom dvorištu. Nakon provedene ankete, učenici su ispitali sve prednosti i mane određenih terena, uzevši u obzir vanjske čimbenike, cijenu i ostale faktore te zaključili kako je najbolje da se u dvorištu napravi mreža za badminton. U završnoj fazi projekta učenici su u suradnji s ravnateljem osmislili projekt terena koji će služiti za badminton i odbojku, a provedba projekta bi trebala početi kroz par mjeseci. Projekt Ekipa B je izrađen u sklopu Građanskog odgoja te će se natjecati na Smotri iz područja građanskog odgoja i obrazovanja.

Projekt Ekipa B učenici 1.D razreda predstavili su u prostorijama Gradske uprave Zaprešić gdje su ih dočekali Sandra Sabol Valenčak, pročelnica Upravnog odbora za društvene djelatnosti i Alan Labus, zamjenik gradonačelnika Zaprešića. “Usvojili su terminologiju kroz predmet Građanski odgoj i nama predstavili jedan lijepi projekt kako bi poboljšali uvjete života u školi i oko škole. Ideja je zapravo izgraditi jedno multifunkcionalno sportsko igralište koje bi im omogućilo da se mogu baviti nekim sportovima kojima se trenutno ne mogu baviti”, izjavio je Labus.

Iz Gradske uprave su naglasili kako je Zaprešić Grad prijatelj djece te kako će uskoro osnovati i Dječje gradsko vijeće gdje će djeca moći izraziti svoje mišljenje i potrebe. 

Osnovna škola Ljudevita Gaja je škola s najvećim brojem učenika u Zaprešiću, a iz Gradske uprave najavljuju kako će tijekom ove godine obnoviti eksterijer škole. Učenici mogu očekivati postavljanje vanjske rasvjete za igralište, izgradnju multifunkcionalnog igrališta te završetak ograde.