Taekwondo turnir za Saru Brkičić

MOJ ZAPRESIC NE PROPUSTITE NOVOSTI SPORT

Plemeniti taekwondo turnir Zaprešića 2023. u organizaciji Taekwondo kluba Zaprešić održat će se u subotu, 1. travnja, u dvorani Srednje škole Ban Josip Jelačić s početkom u 9:30 sati. Na turniru će nastupiti 500-600 natjecateljica i natjecatelja, a svaki igrač će uplatom kotizacije donirati 2 eura za akciju Srcem uz Saru.

Sara je četrnaestogodišnja djevojčica iz Zaprešića koja boluje od infantilne epileptičke encefalopatije, izuzetno rijetke genetske bolesti uzrokovane promjenom na genu FRRS1L. Zbog navedene bolesti Sara je nepokretna, skoro potpuno slijepa, izražene skolioze i hipotona. S obzirom na njezino stanje, Sari je potreban kombi s rampom za osobe s invaliditetom kako bi mogla odlaziti na preglede i terapije kod liječnika.

Udruga Stepinčeva oaza mira pokrenula je humanitarnu akciju Srcem uz Saru u kojoj se sakupljaju sredstva za kombi s rampom koji bi joj olakšao odlaske na prijeko potrebne terapije i preglede. Za takav kombi je potrebno prikupiti gotovo 70 tisuća eura. Za sad je sakupljeno nešto više od 30 tisuća eura.