Potpisan ugovor o financiranju obnove zgrade suda

MOJ ZAPRESIC NOVOSTI

U prostorijama Zagrebačke županije danas je potpisan ugovor u vrijednosti od 4,34 milijuna eura kojim će županija u cijelosti financirati obnovu zgrade suda, gruntovnice i katastra koja je stradala za vrijeme petrinjskog potresa. Ugovor su potpisali gradonačelnik Zaprešića Željko Turk i župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić. U zgradi suda se nalazila i ispostava Zagrebačke županije, a trenutno se koriste privremene zgrade na više lokacija u Zaprešiću. Sredstva su dodijeljena u sklopu javnog poziva za financiranje troškova saniranja šteta i obnove zgrada javne namjene oštećenih potresom na području Zagrebačke županije. Do kraja 2024. godine dodijelit će se više od 21 milijun eura za oštećene zgrade.

„Do sad smo potpisali 75 ugovora ukupne vrijednosti 16,6 milijuna eura i vjerujem da će nas ta pomoć Vlade Republike Hrvatske pratiti i kasnije kako bi obnovili sve javne objekte. Najveći dio sredstava do sada je otišao u Zaprešić zato što su tamo najveće štete od potresa”, izjavio je župan Kožić.

U tijeku je i obnova zgrade Pučkog otvorenog učilišta u Zaprešiću u vrijednosti od 3,05 milijuna eura. Vrijednost svih projekata obnova zgrada javnih namjena oštećenih u potresu u Zaprešiću tako iznosi oko 7,5 milijuna eura.