Promocija zbirke pjesama “Čarobna šuma”

MOJ ZAPRESIC NE PROPUSTITE NOVOSTI

Promocija zbirke pjesama Čarobna šuma autorice Đurđice Haladi održat će se u srijedu, 22. ožujka, u 19 sati u zaprešićkom Ogranku Matice hrvatske. Od kud inspiracija za pisanje zbirke te zašto zbirka nosi naziv Čarobna šuma objasnila je autorica Haladi:

“Jednoga dana sam listala svoje stare bilježnice i našla sam jednu pjesmicu Zalutalo pače. Onda sam zaključila kako bi bilo lijepo da razveselim djecu s pjesmicama i da pokažem kako smo se mi nekad kao djeca igrali i veselili. Nakon toga sam počela pisati. Jedne nedjelje se dogodilo da sam napisala deset pjesama, onda sam shvatila da mogu pisati za djecu, da nisu samo za djecu slikovnice i bajke, nego da može biti nešto ovako razigrano, nešto drugačije. Tako je nastala moja zbirka za djecu Čarobna šuma, a Čarobna šuma nosi naslov jer je tu blizu mene gdje stanujem šuma u koju često zalazim, osobito u proljeće. Taj naslov nosi i jedna pjesma iz moje zbirke”.

Đurđica Haladi rođena je u Javorju kod Zaprešića. Članica je Ogranka Matice hrvatske u Zaprešiću i Udruge likovnih stvaralaca Zaprešić. Autorica je brojnih slika na svili i knjiga.