Zaprešić ima najboljeg kuglača na svijetu: Grad ponosan na Alena Kujundžića

MOJ ZAPRESIC NOVOSTI

U prostorijama Gradske uprave gradonačelnik je danas ugostio najboljeg kuglača na svijetu, Alena Kujundžića, igrača Kuglačkog kluba Zaprešić. Kujundžić se kuglanjem bavi od svoje dvanaeste godine, a ovo je druga godina da je član Kuglačkog kluba Zaprešić. Kujundžić zbog ozljede nije nastupio na pojedinačnom prvenstvu Hrvatske, a titulu prvaka je odnio njegov suigrač iz Kuglačkog kluba Zaprešić, Luka Bolanča. Kujundžić je unatoč ozljede po povratku u igru osvojio visoko treće mjesto na Svjetskom kuglačkom kupu.

“Osvajanjem prošlogodišnjeg drugog mjesta u pojedinačnom Svjetskom kupu, trećim mjestom u mix parovima, našim određenim rezultatima te zbrajanjem tih svih bodova Alen Kujundžić je danas najbolji svjetski kuglač, zauzeo je prvo mjesto na svjetskoj rang listi. Kao Zaprešćan sam jako ponosan što je on među nama”, izjavio je Lovro Benčević, trener Kuglačkog kluba Zaprešić i predsjednik Zajednice športskih udruga Grada Zaprešića.

Uspjehe nižu i ostali zaprešićki kuglači pa su tako Branko Manev i Luka Bolanča osvojili prvenstvo parova Regije Centar, dok je Matija Mance osvojio srebro na pojedinačnom prvenstvu Hrvatske. Kuglački klub Zaprešić postat će i ekipni prvak Hrvatske s obzirom na činjenicu da imaju pet boda prednosti dva kola prije kraja prvenstva zbog čega nije moguće da ih ostale momčadi sustignu na tablici.

“Ja bih rekao da je ovo apsolutno rezultat entuzijazma članova samoga kluba, ali i potpore našeg Grada kroz izgradnju nove sportske kuglane koja je svjetskog karaktera po svojim sadržajima. Drago mi je da smo, kad govorimo o mladim osvajačima svjetskih priznanja među kojima je definitivno Alen, u vrhu svjetskog kuglanja, a i više sam nego siguran da će to tako biti i u budućnosti”, izjavio je gradonačelnik Željko Turk.

Gradonačelnik je u ime Grada čestitao Kujundžiću, Benčeviću i cijelom Kuglačkom klubu Zaprešić.

“Jako mi je drago što donosim takve uspjehe Zaprešiću. Zaprešić je definitivno grad gdje sport jako napreduje. Drago mi je i što se sportaši međusobno podržavaju i gdje jedni drugima idemo na utakmice, tako da smatram da Zaprešića ide u jako dobrom smjeru što se tiče sporta. Prezadovoljan sam svime što imam u Zaprešiću i normalno da je cilj da tu ostanem što duže da s klubom i onim svim divnim ljudima radim na još većim uspjesima”, prokomentirao je Kujundžić.

U postupku izgradnje je i atletska staza te atletski kompleks uz Kuglački klub Zaprešić koji će biti od velike koristi, kako atletičarima, tako i kuglačima te ostalim sportašima.