Dovršeni radovi na Ulici kardinala Alojzija Stepinca

MOJ ZAPRESIC NOVOSTI

Dovršeno je asfaltiranje i iscrtavanje traka u Ulici kardinala Alojzija Stepinca započeto 9. ožujka. Nakon završetka ove ulice, Zaprešić i okolicu očekuje nastavak radova na cestama koji će trajati sve do kraja lipnja. Radove će provoditi Grad Zaprešić i Županijska uprave za ceste Zagrebačke županije, a cijeli projekt je financiran s 10 milijuna eura bespovratnih sredstava iz Fonda solidarnosti Europske Unije.

Trenutno je u tijeku sanacija kolnika Ulice Matije Gupca u Kupljenovu, a slijede i radovi u Ulici kneza Domagoja i Ulici Baltazara Adama Krčelića.

U drugoj fazi radovi će se odvijati u Ulici Juraja Oršića, a potpuno će biti zatvorene slijepe ulice koje izlaze na Mihanovićevu – Vlahe Bukovca, Mirka Račkog, Josipa Račića, Otona Ivekovića i Josipa Kosića. U ovoj fazi će se sanirati i Ulica Zelengaj u naselju Kupljenovo.

Tijekom travnja će se sanirati klizišta u Dugoj ulici u Kupljenovu te Ulica Josipa Kolara u Merenju i Kupinska ulica koja spaja Pojatno s Općinom Pušća.
U svibnju će se obnavljati ulice Vjekoslava Babukića, Obrubići, Jelice Jug, Klake i Nova ulica.

Paralelno s navedenim radovima Grada Zaprešića, odvijat će se i radovi na četiri mosta, jednom klizištu i osam kilometara cesta u nadležnosti Županijske uprave za ceste Zagrebačke županije. ŽUC će sanirati mostove na Hruševečkoj cesti u Hruševcu Kupljenskom, u Zagrebačkoj ulici u Pojatnu, u Kupljenovu u Kolodvorskoj te u Ulici Matije Gupca.

Planirana je rekonstrukcija Ulice Pavla Lončara od Trga žrtava fašizma do raskrižja sa Starčevićevom, a u cijelosti će biti sanirana i Ulica bana Josipa Jelačića do kružnog toka Inker te Industrijska ulica od istog kružnog toka prema Zagorskoj magistrali.