Besplatna predstava “Hotel Đurđica” Max teatra

MOJ ZAPRESIC NE PROPUSTITE NOVOSTI

Max teatar povodom Svjetskog dana kazališta za djecu i mlade izvodi predstavu Hotel Đurđica dramaturginje Nine Horvat. Predstava će se održati 20. ožujka u 19 sati u Vršilnici, a ulaz je besplatan. Hotel Đurđica vesela je i zabavna društvena satira radnjom smještena na recepciji jednog propadajućeg hotela s pregršt arhetipskih likova koji karikaturalno ili možda realistično prikazuju jedan aspekt društva.
„Osoblje hotela s jednom zvjezdicom, ‘Đurđica’, po cijele dane ne radi ništa. Malobrojne goste koji bi i htjeli odsjesti u ‘Đurđici’, osoblje složno otjera ne bi li potukli svoj rekord u neimanju gostiju, koji drže puna 53 dana. No kad im u istom danu u hotel dođu Političar, koji bježi pred zakonom i Zvijezda, koja bježi pred obožavateljima te se ne daju potjerati, osoblje je na sto muka…“

Predstava je nastala u sklopu projekta Kazalište za velike i male koji je sufinanciran sredstvima Ministarstva kulture i medija RH, Zagrebačke županije, Grada Zaprešića, a provodi se u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zaprešića i Općine Brdovec.