Ovo su najbolji u sportu: Dodijeljene nagrade za zaprešićke sportaše

MOJ ZAPRESIC NOVOSTI SPORT

Svečano proglašenje najboljih u sportu za 2022. godinu održalo se jučer u Vršilnici. Na svečanosti su sudjelovali predstavnici iz 35 postojećih klubova na području Zaprešića koji inače broje oko 2500 tisuće aktivnih sportaša. Na svečanosti su dodijeljena priznanja mladim perspektivnim sportašima, najboljem sportskom djelatniku, najboljem sportskom kolektivu, najboljem treneru, najboljoj muškoj momčadi, najboljoj ženskoj ekipi, najboljem sportašu, najboljoj sportašici te nagrada za životno djelo.

Za najbolju sportašicu na području Zaprešića u 2022. godini proglašena je Tonka Lepen iz Taekwondo kluba Zaprešić, a za najboljeg sportaša Ivan Jurić iz Muškog rukometnog kluba Zaprešić. Tonka trenira taekwondo već 12 godina i nositeljica je crnog pojasa. Prošle godine osvojila je treće mjesto na seniorskom prvenstvu Hrvatske. Ivan je 2022. godine kao kapetan hrvatske reprezentacije rukometa na pijesku osvojio Svjetsko prvenstvo u Grčkoj te postao osvajač zlatne medalje na Svjetskim igrama održanim u Sjedinjenim Američkim državama. Nagrade za najboljeg sportaša i sportašicu dodijelio je gradonačelnik Željko Turk:

“Prije svega čestitam svim našim sportašicama i sportašima na zaista zasluženim nagradama. Jasno da posebno apeliram na mlade jer upravo ulaganja u mlade u sportu daje svima nama jedan poseban dignitet. Veseli me da je u Zaprešiću od dvije i pol tisuće aktivnih sportaša zaista velik broj mladih. To je naš cilj kad govorimo o ulaganju u proračun. Ulaganje u sport je ulaganje u budućnost i tu nema alternative”.

Priznanje za najboljeg sportskog djelatnika Zaprešića za 2022. godinu osvojila je Tanja Malkoč, direktorica Odbojkaškog kluba Nebo, dok je za najboljeg trenera izabran Mato Dragičević, trener seniorki Odbojkaškog kluba Nebo. Osim navedene dvije nagrade, odbojkašice su odnijele i priznanje za najbolju žensku ekipu, dok su najbolja muška momčad seniorska ekipa kuglača.

Najbolji sportski kolektiv je Kyokushinkai klub “Škola Ratnika”. Za nagradu za životno djelo na području sporta izabran je Đuro Futača.

“Ja sam na svakog od njih pojedinačno ponosan iz jednog razloga što smo kroz ovu sezonu imali više puta razloga da se sastanemo, a sve odluke koje smo donijeli, donijeli smo jednoglasno. Sportska zajednica Grada Zaprešića počela je disati kao jedan. I ja kao predsjednik se ovdje osjećam kao predsjednik svih sportaša, a ne pojedinačnih klubova”, izjavio je Lovro Benčević, predsjednik Zajednice športskih udruga Grada Zaprešića.

Priznanje za mlade perspektivne sportaše osvojili su:
Sara Nicol Petrlić – Taekwondo klub Zaprešić
Lara Matijević – Atletski klub Zaprešić
Mia Šekutor, Ela Šekutor i Ema Horvat – Ženski rukometni klub Zaprešić
Vita Plažanin, Vito Capek, Niko Miletić – Karate klub “Škola ratnika”
Marta Kelić, Lorena Matulić, Franka Serezlija – Odbojkaški klub Nebo
Antonijo Fabek, Matija Jurasović – Muški rukometni klub Zaprešić
Pia Pejić, Dorothea Pejić, Karla Stipić – Ženski košarkaški klub Jabuka
Anton Pokupec, Mia Postružin i Tena Kozlica – Tenis centar Zaprešić
Rea Vračević, Orka Burnić i Iva Ilak – Judo klub Panda
Karlo Sachin Lacko, Petar Jeleč, Gabrijela Jozinović – Šahovski klub Ban Jelačić
Sara Cigić, Tonka Žitković i Kaya Probst – Konjički klub Trajbar Team