Promocija zaprešićkog spomenara “Pleteri i ograjenci”

MOJ ZAPRESIC NE PROPUSTITE NOVOSTI

Ogranak Matice hrvatske u Zaprešiću 14. ožujka 2023. od 19:00 organizira promociju zaprešićkog spomenara naziva Pleteri i ograjenci, knjige koju je Ogranak objavio u protekloj godini.

U najavi promocije napisano je kako je Paula Ilić spisateljica istančane nježnosti za sve što nosi miris prohujalog vremena, te kako je najpoznatija zaprešićka učiteljica i čuvarice zavičajnog blaga koja će nas vratiti u Zaprešić iz prošlosti, a od nje će svako čuti i koju ideju za budućnost.

Promocija će se održati u prostoru Ogranka Matice hrvatske u Zaprešiću u Ulici kardinala Alojzija Stepinca 1, nastupit će HPD Jelačić, a voditeljica će biti Maja Jurenić.

Dodajmo kako na stranicama “Digitalne zbirke” Knjižnica grada Zagreba, u nakladničkom nizu “Zaprešićki autori online” gdje se objavljuju književna djela autora i autorica zaprešićkog kraja, možete pročitati i prethodno objavljenu knjigu Paule Ilić: Zaprešićki spomenar : biserni kraluši seoske učiteljice, zbirku crtica iz autoričina života i prošlosti Zaprešića.