Povećane plaće djelatnicima vrtića, kulturnih ustanova i asistentima

MOJ ZAPRESIC NOVOSTI

Od 1. ožujka na snagu je stupilo uvećanje plaća djelatnicima vrtića, kulturnih ustanova i asistentima zaposlenim u institucijama Grada Zaprešića. Zaposlenicima javnih vrtića Maslačak i Vrtuljak, Javne vatrogasne postrojbe Zaprešić, Pučkog otvorenog učilišta i Muzeja Matije Skurjenija, plaće su uvećane za 4 posto, a prvo uvećanje zaposlenici mogu očekivati s isplatom plaća za veljaču. Uvećanje plaća su na konferenciji za medije objavili Sandra Sabol Valenčak, pročelnica Upravnog odbora za društvene djelatnosti i Alan Labus, zamjenik gradonačelnika Zaprešića:

“Ovo je drugo povećanje u zadnjih nekoliko mjeseci, a time zapravo smanjujemo inflatorni udar na standard naših zaposlenika. Plaće su se kumulativno povećavale uz porast koji se dogodio prošle godine u rujnu. Sveukupno je to porast od otprilike 11 posto, a pratimo i podatke Državnog zavoda za statistiku koji govore da je 2022. godina završila s otprilike 12 posto inflacije, čime smo značajno umanjili ovaj inflatorni udar”.

Plaće nisu uvećane djelatnicima Gradske knjižnice Ante Kovačića, niti zaposlenicima ustanova čiji osnivač nije Grad Zaprešić. Osim uvećanja plaće zaposlenicima vrtića, Javne vatrogasne postrojbe Zaprešić i kulturnih ustanova, kojima je plaća uvećana za 4 posto, došlo je i do određenog uvećanja satnice asistentima u školama i vrtićima. Naime, naknada za rad pomoćnika za djecu s teškoćama iznosi 4,5 eura neto, što je za 0,52 eura ili 13 posto više nego ranije.

“Ove godine uvećane su naknade za rad pomoćnika za djecu s teškoćama u razvoju koji obavljaju svoj rad u dva gradska dječja vrtića i u tri gradske osnovne škole. Inače, s djecom koja imaju razvojne teškoće trenutno radi ukupno 54 pomoćnika, od kojih ih je 23 u dva gradska dječja vrtića i 31 u školama”, izjavila je Sandra Sabol Valenčak.