Upis djece u prvi razred osnovne škole

NOVOSTI ZAPREŠIĆ

Grad Zaprešić je objavio detalje o upisu prvašića za školsku godinu 2023/2024:

Upisi će se obavljati od 31. ožujka do 15. lipnja 2023. godine. U prvi razred osnovne škole upisivat će se djeca koja do 1. travnja 2023. godine imaju navršenih šest godina. Iznimno na zahtjev roditelja/staratelja i prijedlog Stručnog povjerenstva Škole, u prvi razred se može upisati i dijete koje do kraja tekuće godine navršava šest godina (prijevremeni upis). U tom slučaju roditelj/staratelj podnosi zahtjev Upravnom odjelu za odgoj i obrazovanje Zagrebačke županije, Ispostava Zaprešić, Nova ulica 10, Zaprešić, najkasnije do 31. ožujka 2023. godine.

Prije upisa obvezno je utvrđivanje psihofizičkog stanja djeteta u osnovnoj školi prema mjestu stanovanja i Zavodu za javno zdravstvo Zagrebačke županije, Služba za školsku u sveučilišnu medicinu, koje se provodi od 31. ožujka do 15. lipnja prema točno utvrđenom rasporedu.

Upisi će se obavljati u osnovnoj školi kojoj dijete pripada prema mjestu prebivališta, odnosno prijavljenog boravišta. Upisno područje škola određeno je u skladu s Mrežom osnovnih škola u Republici Hrvatskoj.

Roditelj/staratelj obvezan je naručiti dijete na liječnički pregled u svrhu utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta radi upisa u prvi razred osnovne škole putem aplikacije: kvacica.hr

Liječnički pregled se provodi u Zavodu za javno zdravstvo Zagrebačke županije, Služba za školsku i sveučilišnu medicinu, Ispostava Zaprešić, Pavla Lončara 1. Na liječnički pregled potrebno je donijeti zdravstvenu iskaznicu djeteta, iskaznicu cijepljenja, Zubnu putovnicu (izdaje djetetov stomatolog), medicinsku dokumentaciju ako ju dijete ima te ispunjen Upitnik za roditelje koji se može naći i na aplikaciji kvacica.hr.

Popis dokumentacije koju je potrebno donijeti na pregled možete pronaći i na službenim stranicama ZZJZ Zagrebačke županije: Obavijest o sistematskim pregledima prije upisa u prvi razred osnovne škole – Zavod za javno zdravstvo Zagrebačke županije i u aplikaciji kvacica.hr.
Sve informacije roditelji/staratelji mogu dobiti u Upravnom odjelu za odgoj i obrazovanje, Ispostava Zaprešić, Nova ulica 10, Zaprešić, telefon 3746610 ili na e-mail: dbalen@zagrebacka-zupanija.hr

Raspored utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta (pregledu djeteta) za upis u prvi razred osnovne škole u školskoj godini 2023./2024.
Zavod za javno zdravstvo Zagrebačke županije, Služba za školsku i sveučilišnu medicinu, Ispostava Zaprešić
Pavla Lončara 1, tel. 3310530

OŠ Ljudevita Gaja
Željka Mihaljević, dr. med.
Parni dani 8:00 – 12:00
Neparni 14:00 – 18:00

OŠ Antuna Augustinčića i OŠ Kupljenovo

Monika Hirtz, dr. med.
Parni dani 14:00 – 18:00
Neparni 8:00 – 12:00