Predstavljanje pjesničko – likovne zbrike “Pisma iz parka”

MOJ ZAPRESIC NE PROPUSTITE NOVOSTI

Predstavljanje pjesničko-likovne zbirke autorice pjesama Zorice Krističević Avdagić i autorice kolaža Vlaste Pastuović Aleksić održat će se u Gradskoj knjižnici Ante Kovačića u petak, 3. ožujka, u 18:30 sati. U programu predstavljanja zbirke sudjelovat će kantautori Jelena Oberman i Milko Deda Kiš, likovna kritičarka Paula Bučar te glumica Lucija Žulj. Zorica Krističević Avdagić napisala je ove pjesme još 2008. godine inspirirana šetnjama po zaprešićkim Novim dvorima, a tijekom 2018. godine Vlasta Pastuović Aleksić izradila je 28 kolaža, po jedan za svaku pjesmu iz zbirke “Pisma iz parka”.

Zorica Krističević Avdagić rođena je 1969. u Doboju gdje završava osnovnu školu i gimnaziju. Pedagošku akademiju završava u Tuzli, a Filozofski fakultet u Sarajevu prekida zbog početka Domovinskog rata. Nakon toga dolazi u Zagreb. Danas živi u Zaprešiću te je autorica brojnih književnih djela kao što su to Sedmo slovo slobode, Potrošeni Adonis i Hod na prstima. U svojim djelima pokriva širok spektar tema, od onih ratnih do onih vezanih uz položaj žena.

Vlasta Pastuović Aleksić rođena je 1963. godine u Sisku. Magistrirala je slikarstvo u Ljubljani nakon čega je u Zagrebu završila program pedagoško-psihološkog i didaktičko-metodičkog obrazovanja te stekla licencu za podučavanje nastavnog predmeta Likovna kultura u osnovnim školama. Članica je Hrvatskog društva likovnih umjetnika te se osim slikarstvom bavi i keramikom te dizajniranjem i izradom umjetničkog nakita. Organizira i vodi tečajeve crtanja i slikanja za djecu, mlade i odrasle u svojoj privatnoj školi slikanja Vlastaart u Zaprešiću. Pisma iz parka njezina je prva ilustrirana knjiga.