Završio je “IX. Memorijal Ivica Birovčec”

MOJ ZAPRESIC NOVOSTI SPORT

Ovog vikenda, 25. i 26. veljače, u dvorani Športsko rekreacijskog centra Zaprešić, održan je IX. Memorijal Ivica Birovčec u organizaciji Muškog rukometnog kluba Zaprešić. Memorijalom Muški rukometni klub odaje počast svom preminulom prijatelju i donatoru kluba, a ove godine je turnir po prvi put imao humanitarni karakter. Naime, dio sredstava od kotizacija te sva sredstva prikupljena tijekom turnira donirana su za akciju Za ratnicu Lavu u kojoj se sakupljaju sredstva za liječenje djevojčice iz Zaprešića koja boluje od spinalne mišićne atrofije.


U subotu je nastupilo 49 muških momčadi, dok su u nedjelju nastupile 53 ženske momčadi. Cijeli turnir je imao formu mini rukometa, a natjecala su se djeca iz Hrvatske te Bosne i Hercegovine starosti od 9 do 11 godina. Svi natjecatelji dobili su medalje. Pobjednici u muškoj kategoriji su: RK Sedmerac (2013. godište) i ŠR Sesvete (2014. godište). Pobjednice u ženskoj kategoriji su: SŽRK Ivanec (2012. godište), ŽRK Petrinia (2013. godište) i ŽRK Drenak (2014. godište). Ostali rezultati dostupni su na stranicama Memorijala.

Na subotnjem svečanom otvorenju nastup su održale Zaprešićke mažoretkinje Jelačićke i Plesni studio Jeté. Govor su održali Josip Kovačec, predsjednik Muškog rukometnog kluba Zaprešić te gradonačelnik Željko Turk. “Nažalost nam rukomet gubi kvalitetu i mi se nadamo da smo mi neki mali dio onih koji će uspjeti dići rukomet na neki viši nivo. Ima puno momčadi, puno posla, no mi smo već uigrana ekipa. Postoje tu normalno trzavice i problemi, ali kad turnir započne mi smo svi u nekoj zoni uživanja”, rekao je Josip Kovačec, predsjednik kluba.

Turnir je komentirao i Matija Teur, organizator događaja te dopredsjednik kluba:

“Pa ja mislim da svi mi možemo biti ponosni na ovakav jedan međunarodni turnir u Zaprešiću. Može biti ponosan naš muški rukometni klub Zaprešić kao organizator, ali i cijeli grad Zaprešić jer u dva dana dovest ovdje iz čitave hrvatske ekipe, ali i susjedne Bosne i Hercegovine ekipe koje se natječu u ovim najmlađim uzrastima, koji su najbitniji za poticanje djece da se bave sportom, je nešto na što stvarno možemo biti ponosni. Trudit ćemo se stvarno iz godine u godinu ovaj turnir dovest na još jednu razinu više”.

Organizator događaja istaknuo je i kako je Memorijal svake godine za stepenicu napredniji te kako se nada da će idući, jubilarni deseti, biti još posebniji i veći.