Darivanje krvi u ožujku

MOJ ZAPRESIC NE PROPUSTITE NOVOSTI

Crveni križ Zaprešić je najavio kako će akcija dobrovoljnog darivanja krvi u ožujku biti održana u utorak 07.03.2023. u Novim Dvorima-Vršilnica, od 12:00 do 18:00 h (pauza 14:30 -15:15 h), te su pozvali sve građane dobroga zdravlja da se odazovu akciji, te daju svoj doprinos u spašavanju života.

Društva Hrvatskog Crvenog križa redovito organiziraju i provode akcije davanja krvi prema mjestu rada, stanovanja, obrazovanja kao i u transfuzijskim centrima.
Organizacija akcija davanja krvi je proces koji podrazumijeva pripremu za održavanje akcije, usklađeni kalendar akcija s transfuzijskom službom, kontakt s organizatorom, dogovore s volonterima, obavijesti o održavanju akcije, pozivanje davatelja, osiguranje mjesta za zahvalni obrok i zahvalni obrok.

Kako su istaknuli, krv nije moguće proizvesti na umjetan način, stoga osiguravanje dostatnih zaliha krvi ovisi samo o dobrovoljnim davateljima. Kako bi se osiguralo brzo, kvalitetno i sigurno liječenje bolesnika potrebno je uvijek imati dovoljan broj dobrovoljnih davatelja krvi, a time i dovoljne količine krvi u pričuvi.

Prilikom odlaska na davanje krvi obavezno treba ponijeti osobnu iskaznicu i iskaznicu davatelja krvi ako je posjedujete. Poželjno je biti odmoren i naspavan. Detaljne informacije o terminima planiranih akcija davanja krvi moguće je dobiti u društvu Crvenog križa najbližemu mjestu vašeg stanovanja.