Najavljen 12. kuglački “Zaprešić open”

MOJ ZAPRESIC NE PROPUSTITE NOVOSTI

Kuglački klub „Zaprešić“ i ove godine organizira tradicionalni 12. po redu “Zaprešić open”. Kvalifikacije počinju po završetku ligaških natjecanja, finale je 6. svibnja 2023. godine kada će, kao i prošle godine, nastupiti 24 muškarca i 8 žena.
Kako su objavili iz Kuglačkog kluba „Zaprešić“, prošle godine je, uz rekordni dolazak muških natjecatelja, i ženski dio turnira bio jako dobro posjećen sa skoro 200 prijava.

Prijave se primaju do 04.05.2023. godine na 091/508-8587 ili na e-mail: zapresic.kk@gmail.com

Kuglački klub „Zaprešić“ je objavio i detalje turnira:
Kvalifikacije se igraju 120 hitaca. U finalu će nastupiti 16 najuspješnijih pojedinaca iz kvalifikacija, te 8 igrača po izboru organizatora, dok će u ženskom finalu nastupit će 8 najuspješnijih žena iz kvalifikacija. Kod muškaraca će najboljih 8 igrača iz kvalifikacija biti nositelji, a igrači plasirani od 9 – 16 mjesta te osmorica s pozivnicom igraju pretkolo za ulazak u glavni ždrijeb. U slučaju izjednačenog rezultata odlučuje bolje čišćenje, manje praznih, više nastupa.
Igrači koji ispadnu u pretkolu nastavljaju natjecanje u novom formatu natjecanja (na 2 dobivena seta u igri 15 u pune gdje se vrednuje samo pogodak. Pogodak je kada kugla sruši čunj broj 1 te čunj broj 2. ili 3 (ovisno o „lohu“ koji se gađa). Pobjednik finala osvaja 60 eura a poraženi u finalu 30 eura. Detaljnije o tom natjecanju igrači će saznati tijekom kvalifikacijskih nastupa na turniru. Finalni turnir se igra CUP sistemom 2 seta po 30 hitaca (na ispadanje). U slučaju izjednačenog seta igra se Sudden Victory (1 hitac u pune), a u slučaju neriješenog rezultata u setovima igra se Sudden Victory (3 hica u pune). Pravo nastupa imaju svi registrirani igrači te rekreativci koji se prijave i uplate prijavninu u iznosu od 14 eura. Svaki sljedeći nastup je 7 eura dok je četvrti nastup gratis. Broj nastupa u kvalifikacijama nije ograničen.

NAGRADE MUŠKOG TURNIRA
1. mjesto 7 dana ljetovanja na ŠOLTI za 5 osoba + 1.000,00 eura + pehar
2. mjesto 500,00 eura kn i pehar
3. mjesto
4. mjesto 200,00 eura

NAGRADE ŽENSKOG TURNIRA
1. mjesto 35 % od uplate u ženskom dijelu turnira
2. mjesto 20% od uplate u ženskom dijelu turnira
3. i 4. mjesto 10% od uplate u ženskom dijelu turnira

Najbolji juniori i juniorka iz kvalifikacijama osvajaju po 60 eura
Najbolji muškarac i žena iz kvalifikacija osvajaju po 60 eura
Svi igrači imaju gratis tombolu gdje je glavna nagrada 7 dana ljetovanja na Šolti za 5 osoba.
Svi ostali također mogu kupiti tombolu po cijeni od 2 eura.