Lavi nedostaje još 400 tisuća eura: Organiziran humanitarni koncert u Zaprešiću

MOJ ZAPRESIC NE PROPUSTITE NOVOSTI

Kroz akciju Za ratnicu Lavu u kojoj se sakupljaju sredstva za liječenje djevojčice Lave koja boluje od spinalne mišićne atrofije, do sad je sakupljeno oko 2 milijuna eura. Za najskuplji lijek na svijetu, Zolgensmu, Lavi je potrebno još otprilike 400 tisuća eura. Rok za uplatu novaca za liječenje u bolnici UCLA u Los Angelesu je 12. travnja, a roditelji djevojčice su optimistični oko sakupljanja potrebnog iznosa. Ono što se na početku činilo nemoguće, sad postaje realno zbog velikog odaziva građana Hrvatske, ali i ostalih država. U akciju su se uključili brojni Lavini sugrađani Zaprešićani, a početkom ožujka nas očekuje i humanitarni koncert koji će se održati u Sportskoj dvorani Osnovne škole Antuna Augustinčića. Koncert pod nazivom Djeca za Lavu održat će se 3. ožujka s početkom u 19 sati, a umjesto klasične kupovine ulaznica potrebno je uplatiti donaciju na Lavin račun. Posjetitelje očekuje bogat program, nastup će imati mlađi orkestar Tamburaškog zbora Gaj Zaprešić, dječji orkestar Puhačkog orkestra Zaprešić, dječji zbor Glazbene škole Zlatka Balokovića Zaprešić, Max teatar, dječja sekcija Kulturno umjetničkog društva Kupljenovo, Plesni studio Jete i Zaprešićke mažoretkinje Jelačićke.

Petra Petrušić, majka malene Lave, najavila je osnivanje Lavine dobrih djela, prve hrvatske udruge koja će se baviti djecom s neuromuskularnim oboljenjima. Sve humanitarne akcije najavljene za ožujak će se održati, a ako se prikupi veći iznos od potrebnog za Lavino liječenje, ostatak novaca će se prebaciti na račun udruge Lavina dobrih djela te će služiti za pomoć ostaloj djeci.

Lava i dalje treba našu pomoć kako bi 3. svibnja primila lijek. Svi zainteresirani mogu pomoći putem linka, kroz Facebook aukciju, uključivanjem u individualne akcije ili uplatom direktno na Lavin račun:

Ime : Lava Petrušić
IBAN: HR5024840083120778121
Opis plaćanja : za ratnicu Lavu
Raiffeisen banka Hrvatska

 

Tagged