60 godina zaprešićkog komunalnog

MOJ ZAPRESIC NOVOSTI

Zaprešić d.o.o. za obavljanje komunalnih djelatnosti osnovan je 1963. godine kao Općinska komunalna ustanova. Kroz desetljeća nekoliko puta su promijenili naziv, a tvrtka 2002. godine prelazi u vlasništvo jedinica lokalne samouprave, te od tada djeluje pod sadašnjim nazivom. 2014. godine Zaprešić d.o.o. osniva ovisno društvo Vodoopskrbu i odvodnju Zaprešić d.o.o., kojem se 2015. godine pripaja društvo CUP Zajarki d.o.o. Danas se komunalne djelatnosti i djelatnosti vodoopskrbe, odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda obavljaju s preko 240 djelatnika, na području koje obuhvaća površinu veću od 251 kvadratnih km s preko 60.000 stanovnika i preko 600 gospodarskih subjekata, te nizom zdravstvenih, obrazovnih, kulturnih, sportskih i ostalih ustanova i društava.

Zaprešić d.o.o. obavlja nužne poslove u Zaprešiću i okolnim općinama, poput vođenja razvojnih programa vodoopskrbe, odvodnje i zbrinjavanja otpada, izgradnje objekata komunalne infrastrukture, izgradnje i uređenja prometnica, nogostupa, parkova, igrališta, gradskog groblja, tržnice i ostalih objekata, te obavljanja komunalnih usluga.

Zaprešić d.o.o. će u sklopu proslave ove obljetnice dijeliti njihove fotografije iz nekih prošlih vremena, a otvorili su i Instagram profil