Završila akcija Učeničke zadruge Ban: Sakupljeno 3000 eura za Lavu

MOJ ZAPRESIC NOVOSTI

Učenička zadruga Ban Srednje škole Ban Josip Jelačić Zaprešić je u periodu od 11. veljače do 15. veljače provela tri humanitarne akcije u kojima je skupila 3000 eura za akciju Za ratnicu Lavu – Za Lavin prvi korak. Prva akcija Valentinovo za ratnicu Lavu održala se na zaprešićkoj tržnici, a učenice su prodavale proizvode zadruge – kolače, keramičke proizvode i kozmetiku. U dva sata rasprodali su svoje proizvode te prikupili 1200 eura. Preostale akcije održale su se u prostorijama Srednje škole Ban Josip Jelačić. Tijekom ponedjeljka i utorka, 13. i 14. veljače, svoja vrata zaposlenicima knjižnice i gradske uprave otvorili su frizeri i kozmetičari koji su pružanjem svojih usluga prikupili 466 eura. Zadnja akcija održala se u srijedu, 15. veljače, kad su učenici prodavali palačinke, sendviče, tostove i čaj prilikom čega je prikupljeno 1269 eura. Odaziv građana bio je velik, a vrijedni učenici su ispekli čak 500-tinjak palačinki. Kroz sve akcije Učeničke zadruge Ban prikupljeno je ukupno 3000 eura koje je zadruga uplatila na račun djevojčice Lave.

“Pa evo, ova akcija vezana za djevojčicu Lavu traje već nekoliko mjeseci. Nama je poticaj bio zapravo taj što su njezini roditelji bili naši učenici pa kako bismo povezali sadašnje i bivše učenike te osvijestili današnju mladež koja ovdje ide u školu za potrebe naše zajednice. To se nekako dogodilo samo po sebi. Tu su bili uključeni gotovo svi smjerovi naše škole. Slastičari su radili kolače, kozmetičari i kuhari su radili kreme za ruke… Uglavnom, djeca su bila osviještena, poticana i na kraju je sve to rezultiralo dobrim učinkom. Do sad smo uglavnom pomagali potrebitim učenicima naše škole, a i ovo je zapravo pomaganje potrebitim učenicima naše škole, zapravo njihovoj djevojčici”, komentirala je akciju Zdravka Kramarić, voditeljica Učeničke zadruge Ban.

Akcija Za ratnicu Lavu – Za Lavin prvi korak je pokrenuta od strane roditelja dvogodišnje djevojčice Lave. Lava je djevojčica koja boluje od spinalne mišićne atrofije te iako u Hrvatskoj postoji lijek, ona na njega nema pravo zbog čega roditelji sakupljaju sredstva za liječenje djevojčice u Los Angelesu. Nažalost, klinika u Los Angelesu je smanjila rok za uplatu sredstava za liječenja te Lava mora prikupiti još milijun eura u roku od 50 dana.

 

Lavi možete pomoći putem linka, kroz Facebook aukciju ili uplatom na Lavin račun:

Ime : Lava Petrušić
IBAN: HR5024840083120778121
Opis plaćanja : za ratnicu Lavu
Raiffeisen banka Hrvatska

Tagged