Predstavljanje knjige ALKA75 – kuharica u ravnoteži održat će se u srijedu, 15. veljače, u 18 sati u Gradskoj knjižnici Ante Kovačića Zaprešić. Knjiga je zamišljena kao vodič u traganju za individualiziranom prehranom za svakog čovjeka uzimajući u obzir regionalne različitosti i gurmanske preferencije pojedinca uz zamjenu štetnih namirnica zdravijima. ALKA75 objedinjuje najbolje dijelove mnogih teorija prehrane i zdravlja: teoriju sezonske prehrane, sirovojedstva, makrobiotike, vegetarijanstva, kiselo-lužnate hrane, hrane iz biološkog i lokalnog uzgoja, paleoprehrane i mnogih drugih.
Knjigu ALKA75 je osmislio i napisao Damir Jelenski, profesor geografije, ravnatelj Gimnazije Tituš Brezovački u Zagrebu te strastveni pobornik zdravog života. Knjigu je svojim maštovitim i zdravim receptima nadopunio Šime Sušić, pobjednik prvog hrvatskog MasterChefa, dok je u sastavljanju sudjelovala i nutricionistica Sandra Kain Pifar. Na predavanju u knjižnici će Damir Jelenski i Šime Sušić predstaviti knjigu te odgovoriti na sva pitanja vezana uz zdravu i ukusnu prehranu.