Predavanje i radionica u Vršilnici povodom obilježavanja 450. obljetnice Seljačke bune

MOJ ZAPRESIC NE PROPUSTITE NOVOSTI

Povodom obilježavanja 450. obljetnice Seljačke bune, Muzej seljačkih buna u suradnji s Ogrankom Matice hrvatske u Zaprešiću u srijedu 15. veljače u 17 sati u Vršilnici u Zaprešiću organizira edukativni program pod nazivom S Gregorićem i Gupcem za pravdu. Voditeljica Muzeja, Vlatka Filipčić Maligec i kustosica Lidija Kelemen održat će kraće predavanje o Seljačkoj buni, s posebnim naglaskom na pitanje socijalne pravde za koju su se nekoć borili seljaci, a koja je aktualna i u suvremenom društvu. Nakon predavanja svi zainteresirani moći će sudjelovati u radionici koja prati tragove Seljačke bune iz 1573. godine.

Muzej seljačkih buna tijekom veljače organizira mnoga događanja i programe koji su dio obilježavanja 450. obljetnice Seljačke bune. Tako su osigurana besplatna stručna vodstva, organizirane su radionice, i izložba „Seljačka buna u djelima Zorislava Drempetića Hrčića“, direktora Muzeja seljačkih buna te prvog ravnatelja Muzeja Hrvatskog zagorja.

Dodajmo još i kako će u Vršilnici 18.02. u 19:00 biti otvorenje izložbe slika velikih formata autora Čede Ostreša na temu Seljačke bune, u organizaciji Ogranka Matice hrvatske u Zaprešiću.