Provjerili smo kako radi nova gradska aplikacija za prijavu komunalnih problema

MOJ ZAPRESIC NOVOSTI

Građanima Zaprešića dostupan je sustav „Gradsko oko“ preko kojeg mogu prijavljivati komunalne probleme putem svojih pametnih telefona. Tako se mogu prijaviti nepropisno parkiranje, problemi s prometnim znakovima, javnom rasvjetom ili semaforima, te na zelenim površinama ili dječjim igralištima.

 

Aplikaciju LC GRADSKO OKO možete preuzeti s Google Play-a (Android) ili App Store-a (iPhone) registrirati se, te nakon toga možete prijavljivati komunalne probleme po kategorijama. Često postavljana pitanja, kontakte, vaše prijavljene probleme, ali i sve druge prijave putem aplikacije, možete pronaći i online. Imat ćete uvid u detalje prijave s fotografijama, opisom i tijekom prijave uz kartografski prikaz s točnom geolokacijom. Dobit ćete i povratnu informaciju o postupanju po svakoj prijavi.

Direktna prijava uočenih problema povećava dostupnost svim građanima da sudjeluju s jednakom efikasnošću. Automatsko i nadzirano prosljeđivanje naloga za rješavanje nadležnim službama te zahtjev povrata informacija je moćna funkcija koja u velikoj mjeri uvodi red i organiziranost u sustav te ubrzava proces rješavanja problema. Uz to, ovo je još jedan od načina kojima se Gradska uprava približava svojim građanima s ciljem postizanja veće transparentnosti operativnog rada i postupanja, ali i jačanja suradnje s lokalnom zajednicom, objavili su iz Grada Zaprešića.

Osim ove aplikacije, iz Grada Zaprešića su najavili kako je u tijeku izrada i mobilne aplikacije koja će omogućiti građanima da putem anketa aktivnije sudjeluju u iznošenju svojih stavova.