Otvorena izložba “Sloboda mog uma. Avangardne umjetnice iz Kolekcije Marinko Sudac”

MOJ ZAPRESIC NE PROPUSTITE NOVOSTI

U petak, 27. siječnja, otvorena je izložba u Novim dvorima u sklopu manifestacije Noć muzeja. Radi se o izložbi isključivo ženskih umjetnica pod nazivom “Sloboda mog uma. Avangardne umjetnice iz Kolekcije Marinko Sudac”. Otvorenje izložbe održalo se u 18:30 sati, a govor su održali Željko Turk, gradonačelnik Zaprešića, Jerko Denegri, povjesničar umjetnosti te likovni kritičar i Dorotea Fotivec Očić, kustosica izložbe. Izložbu je posjetio velik broj građana te brojna poznata lica, među kojima je bila i ministrica turizma i sporta, Nikolina Brnjac:

“Svakako se vidi da Zaprešić iskorištava u svim segmentima Nove dvore kao veliki turistički kapital i svakako se veselimo i drugim manifestacijama koje će se ovdje odvijati, a i daljnjem unaprjeđenju same turističke usluge. Ma fantastična izložba Sloboda mog uma, što reći? Fantastične žene koje su ovdje sve na jednom mjestu. Svakom preporučujem da dođe ovdje i pogleda izložbu.”

“Svakako da je u medijskom smislu ova izložba pobudila zaista veliki interes. Meni je jako, jako drago da je to tako i rekao bih da pomalo Zaprešić stavljamo na kartu kulturnih prostora i događanja u Hrvatskoj, a on može imati još značajnije mjesto, jasno uz naš Zagreb i još neke druge sredine”, komentirao je izložbu gradonačelnik Turk.

Izložba se može besplatno pogledati sve do 10. veljače, a detalje o izložbi i radnom vremenu možete pronaći na: https://vrsilnica.hr/noc-muzeja-2023/

Tagged