Predstavljanje knjige Jasminke Domaš “Kadišl i nebeski putnici” u Zaprešiću

MOJ ZAPRESIC NE PROPUSTITE NOVOSTI

Ogranak Matice hrvatske u Zaprešiću 25. siječnja od 19:00 organizira predstavljanje knjige Jasminke Domaš “Kadišl i nebeski putnici” u prostorijama Ogranka, na adresi Ulica kardinala Alojzija Stepinca 1.

“Kadišl i nebeski putnici” Jasminke Domaš knjiga je kratkih osobnih portreta zagrebačkih Židova za vrijeme Drugog svjetskog rata, radnjom smještena tik pred uhićenja i odvođenja u logor. Autorica kreira široku paletu likova, od naivnih dječaka i djevojčica, mladih djevojaka i mladića koji se traže, snažnih i emancipiranih žena, uspješnih profesora, umjetnika, liječnika i zanatlija, uhvaćenih u kovitlac neželjenih i mračnih zbivanja. Nema ovdje glavnog lika niti glavnog narativa, jer su svi likovi ujedno protagonisti svoje priče, a narativa je koliko i ljudi. Autorica ispisuje male, svakidašnje zgode običnih ljudi, njihove dnevne putanje, susrete s ljudima iskvarenim politikom, no i trenutke velikih drama koje se odvijaju iznutra.

Jasminka Domaš je spisateljica, novinarka i znanstvenica koja živi i radi u Zagrebu, a do sada je objavila sedamnaest knjiga na hrvatskom, talijanskom, engleskom, slovenskom i njemačkom.