Hrvatsko planinarsko društvo Zaprešić uključilo se u akciju “50 milijuna koraka”

MOJ ZAPRESIC NOVOSTI SPORT

Uoči Međunarodnog dana epilepsije, 13. veljače, započela je akcija “50 milijuna koraka”. U navedenoj akciji ljudi diljem svijeta zajedno skupljaju 50 milijuna koraka za svaku osobu koja pati od epilepsije kako bi podigli svijest o ovoj bolesti te smanjili stigmu. U akciju se uključilo i Hrvatsko planinarsko društvo Zaprešić koje je na prvom planinarskom hodu na Žumberku skupilo 175 tisuća koraka. Planinari će nastaviti sa skupljanjem koraka 5. veljače kad su organizirali izletu na Ćićariju.

“Na Ćićariji će nas biti puno više, tako da računam da ćemo sigurno milijun koraka napraviti na toj akciji te da ćemo se uvijek odazvati ponovo kad god bude kakva akcija koja se tiče nas planinara”, izjavio je Darko Matić, predsjednik Hrvatskog planinarskog društva Zaprešić.

U akciju se može uključiti svaka zainteresirana osoba u periodu od 9. siječnja do 13. veljače. Za sudjelovanje je potrebno izbrojati svoje korake (uz pomoć pametnog sata, mobitela ili bez uređaja) te ih upisati u brojač koraka na web stranici: www.50millionsteps.org

Prema podacima Hrvatske udruge za epilepsiju u tri godine koliko traje akcija sakupljeno je 300 000 000 koraka.

Tagged