Potpisan ugovor o izgradnji novog Društvenog doma Jablanovec

MOJ ZAPRESIC NOVOSTI

U staroj zgradi Društvenog doma Jablanovec koja će uskoro biti srušena potpisan je ugovor vrijedan gotovo 2,5 milijuna eura između Grada Zaprešića i tvrtke Magnum Supra d.o.o. o izgradnji novog Društvenog doma u Jablanovcu. Ugovor su u srijedu, 18. siječnja, potpisali  Željko Turk, gradonačelnik Zaprešića i Tomislav Bolotin, direktor tvrtke Magnum Supra d.o.o.. Navedena tvrtka je iz Dubrovnika te je bila najpovoljnija kao izvođač projekta na javnom natječaju.

“Ovaj stariji objekt, koji je i sam po sebi objekt kojeg treba zamijeniti, je dodatno stradao u potresu. U našem gradskom proračunu osigurana su sredstva s kojim ćemo kompletno rekonstruirati i izgraditi Društveni dom s pripadajućim dječjim vrtićem uz dio sadržaja za sportske aktivnosti, odnosno za  društvene djelatnosti i društveni život našega lijepoga mjesta Jablanovec. Istaknuo bih i veliku investiciju izgradnje kanalizacijske mreže u Jablanovcu u iznosu od nekoliko milijuna eura, isto tako kroz rekonstrukciju spojne ceste koja je vezana prema prostoru našega trgovačkog centra. Rekao bih da je to nastavak većih investicija ovdje u Jablanovcu za koje je, kao što bi rekao predsjednik Mjesnog odbora, konačno došao red. Nadam se i vjerujem da će u ugovorenom roku ovaj objekt biti završen na, prije svega, korist naših sugrađana ovdje u Jablanovcu, a isto tako i djece koja će ići u vrtić”, izjavio je gradonačelnik Zaprešića Željko Turk.

Suradnju je komentirao i Tomislav Bolotin:

“Zahvaljujem što smo izabrani kao ekonomski najpovoljnija ponuda. Mislim da Grad Zaprešić itekako ima veze s morem jer je prijatelj Biograda na Moru i Grada Kaštela, tako da ne vidim nikakav problem da firma iz Dubrovnika izvodi radove. Mi ćemo se najprije sa svoje strane pobrinuti da izvedemo radove u roku sukladno ugovoru i mislim da će to biti jedan lijepi objekt na ponos Grada Zaprešića i lokalnih stanovnika”.

Na potpisivanju ugovora bio je prisutan i Miroslav Tomašec, predsjednik Mjesnog odbora Jablanovec koji je izrazio veliko zadovoljstvo ovim ugovorom.

“Rekao bih da je konačno došlo ono što je nekad bilo daleko, u što mnogi čak nisu ni vjerovali. Pregovori su trajali pune dvije godine i evo, imao sam vjeru i nadu u upravna tijela Grada Zaprešića i u rukovodstvo koji su nam priuštili to da će Jablanovec dobiti jednu novu viziju, novu formu samog centra. Dobit ćemo jedno središte kulturnih događanja, manifestacija i slično. Znači, imat ćemo prostor za društveni život koji je nakon korone i potresa, vidjeli ste u kakvom stanju. Posebno sam sretan što će u tom objektu biti izgrađen i dječji vrtić. Na mlade moramo misliti i to je mladima jedna podrška da možemo poraditi na natalitetu kako bi u skorijoj budućnosti mogli potpisivati ugovore i za novu osnovnu školu te sportsku dvoranu”, rekao je Tomašec.

Rušenje postojećeg objekta započeti će nekoliko dana nakon potpisivanja ugovora.

Novi Društveni dom Jablanovec će se izgraditi na mjestu starog te je rok za izgradnju 18 mjeseci od potpisa ugovora.

 

Tagged