Darivanje krvi u veljači na novoj lokaciji

MOJ ZAPRESIC NE PROPUSTITE NOVOSTI

Društvo Crvenog križa Zagrebačke županije Ispostava Zaprešić najavilo je kako u veljači organiziraju akciju dobrovoljnog darivanja krvi na drugoj lokaciji. Kako su objavili, zbog zauzetosti stalnog prostora Vršilnice-Novi Dvori, 7. veljače od 12:00 do 18:00 (pauza od 14:30 do 15:15) akcija će se održati u prostorijama DVD-a Zaprešić, Ulica Matije Fistrića 30.

Društva Hrvatskog Crvenog križa redovito organiziraju i provode akcije davanja krvi prema mjestu rada, stanovanja, obrazovanja kao i u transfuzijskim centrima.
Organizacija akcija davanja krvi je proces koji podrazumijeva pripremu za održavanje akcije, usklađeni kalendar akcija s transfuzijskom službom, kontakt s organizatorom, dogovore s volonterima, obavijesti o održavanju akcije, pozivanje davatelja, osiguranje mjesta za zahvalni obrok i zahvalni obrok.

Kako su istaknuli, krv nije moguće proizvesti na umjetan način, stoga osiguravanje dostatnih zaliha krvi ovisi samo o dobrovoljnim davateljima. Kako bi se osiguralo brzo, kvalitetno i sigurno liječenje bolesnika potrebno je uvijek imati dovoljan broj dobrovoljnih davatelja krvi, a time i dovoljne količine krvi u pričuvi.

Prilikom odlaska na davanje krvi obavezno treba ponijeti osobnu iskaznicu i iskaznicu davatelja krvi ako je posjedujete. Poželjno je biti odmoren i naspavan. Detaljne informacije o terminima planiranih akcija davanja krvi moguće je dobiti u društvu Crvenog križa najbližemu mjestu vašeg stanovanja.