Zaprešićki radio slavi 36. rođendan

MOJ ZAPRESIC NOVOSTI

ZFM, zaprešićki radio, slavi 36 godina postojanja. Zarazno dobar radio započeo je s radom 15. siječnja 1987. godine kao Krugovalna postaja Zaprešić. Prva pjesma u eteru radija bila je “Jankić je dojahal, pred hižu je stal”, a program je trajao od 15 do 19 sati. Tijekom vremena radio je promijenio ime u Radio Zaprešić te se formirao u prepoznatljiv radio zbog svog informativnog i zabavnog karaktera. U današnjem nazivu radija naglašeno je slovo Z koje predstavlja Zaprešić, ali i  ocrtava karakter samog radija – zabavnost, zanimljivost te zarazno dobre hitove. ZFM emitira na frekvenciji 99,5 MHz i 96,0 MHz te pokriva područje gotovo cijele Zagrebačke županije te dio Krapinsko – zagorske i Karlovačke županije. Može se slušati i putem live stream-a od 0 do 24.

Za zarazno dobru atmosferu u eteru brinu se dobro poznati glasovi – Smiljko Kajtez Smile i Mladen Bomoštar. Velika obljetnica povod je razgovora s voditeljem Smiljkom koji je na ZFM-u proveo posljednjih 10 godina.

Što ste sve radili na ZFM-u od početka karijere do danas (ukratko)? Kako ste počeli, a što radite danas?

Na ZFM-u sam radio sve od novinarskog do voditeljskog posla pa i do organizacije evenata. Ne smijemo zaboraviti da je ZFM bio i organizator svih većih događanja u Zaprešiću. Radili smo sve od organizacije do nošenja opreme i vođenja programa za evente kao što su: advent “Ledena bajka”, “Lampionovo” na Valentinovo, “Velika roštiljada” na praznik rada, “Uskršnje zekanje”, “Ljeto u Zaprešiću” i još mnoge druge. Od samih početaka u eteru najzanimljivije emisije su mi možda bile: “Jutarnji ispljuvak”, “Čarli Čuček stand down komedija” i “Smiletov show”.

Najdraža anegdota sa ZFM-a?
Kada sam tek došao na radio, dali su mi da odradim telefonsko javljanje s našim dežurnim meteorologom. Na kraju razgovora sam se zahvalio na prognozi i htio sam reći “Hvala ti, bio si jako iscrpan”, no dogodio se lapsus i umjesto “iscrpan” sam rekao “isprcan”. Naravno čovjek se naljutio, no nije bilo namjerno.

Najdraži dio posla?
Samo me zatvori u studio i pusti da vodim uživo, ako je poneka interakcija sa slušateljima još bolje.

Svoje iskustvo rada na ZFM-u podijelio je i jutarnji glas radija – Mladen Bomoštar. Mladen je svoju voditeljsku karijeru započeo devedesetih godina na tadašnjem Radiju 1. Pridružio se ekipi ZFM-a prije gotovo 3 godine kad je došao s Radija 101. 

Po čemu je ovaj radio za vas poseban?

Opuštena atmosfera, strana glazba i nula stresa. Svi dogovori se na radiju obavljaju uz gablec ili kratku poruku i nema korporativnih tjednih sastanaka. Sve riješimo uz grah, burek ili cheeseburger.

Najgori dio posla?

Ustati se u 5:30 da bih bio na radiju u 7 sati. Bez obzira na godine buđenja ujutro, volim još uvijek dulje spavati.

 

Radio je odlučio proslaviti rođendan tako da podijeli 36 pizza za 36 godina postojanja slušateljima u eteru koji ispričaju vic voditeljima.

 

 

Tagged