Završen advent u Zaprešiću

MOJ ZAPRESIC NOVOSTI

Završio je Najslađi advent u Zaprešiću koji je trajao od 26. studenog 2022. godine do 8. siječnja 2023. godine. Ovogodišnji advent bio je obilježen bogatim glazbenim, zabavnim i edukativnim programom. Kako je prošao advent komentirao je Toni Ganjito, direktor Turističke zajednice grada Zaprešića koja je organizirala događaj:

“Ovogodišnji adventski program nosio je ime Najslađi advent u Zaprešiću. Odlučili smo se ove godine za novi koncept koji su sjajno primili naši sugrađani, ali i svi posjetitelji adventa. Ja bih rekao da je zaista bio najslađi, protkan različitim vrstama programa od onog edukativnog za najmlađe do zabavnog. Svatko je mogao pronaći nešto za sebe. Bilo je tu zabavnog programa uz brojne koncerte koji su se održali na šetnici. Bilo je tu i novo uređenje, odnosno novi vizualni identitet samoga trga, adventsko uređenje koje je sve oduševilo. Vjerujem da ćemo u takvom smjeru nastaviti i tijekom sljedećeg adventa. Došao je veliki broj posjetitelja, nešto malo manji broj u prva dva tjedna zbog lošeg vremena, ali nakon toga zaista veliki broj posjetitelja. Bilo je što Zaprešićana, što posjetitelja iz Zagreba, Krapinsko – zagorske županije, Zagrebačke županije, Varaždinske županije te jako puno Slovenaca koji su bili na našem adventu u Zaprešiću. Na dočeku Nove godine uz grupu Vigor bilo je nešto više od četiri i pol tisuće posjetitelja na našem središnjem trgu, što nas je posebno veselilo. Sve u svemu, evo, odradili smo još jedan uspješni adventski program u Zaprešiću.”

Osim grupe Vigor, na ovogodišnjem adventu u Zaprešiću nastupili su brojni glazbenici među kojima su bili Luka Nižetić, Saša Lozar, Tri soprana ONE. Za djecu je bio održan bogat program uz animacije, predstave, zabavu, potragu za božićnim blagom, kao i Najslađa kuća Bake Mraz. Održano je i tradicionalno paljenje adventskih svjećica te Najslađa adventska tura – lampašima po Zaprešiću. Adventske kućice nudile su bogatu gastronomsku ponudu, a posjetitelji su mogli uživati i u klizalištu.

Tagged