Izvještaj novogodišnje noći u Zaprešiću – Obilazak hitnih službi

MOJ ZAPRESIC NOVOSTI POLICIJSKA POSTAJA ZAPREŠIĆ

Dan nakon Nove godine održan je tradicionalni obilazak hitnih službi u kojem su policija, hitna pomoć i vatrogasci dali izvještaj novogodišnje noći te ugostili gradonačelnika Zaprešića, Željka Turka. Prema podacima službi, sve je prošlo iznenađujuće mirno, uz hospitalizaciju pokoje alkoholizirane osobe.

Policijska postaja Zaprešić tijekom novogodišnje noći nije zabilježila incidente, no noć je bila neuobičajena zbog promjena koje je donio ulazak u Schengenski prostor. Naime, zbog ukidanja graničnih kontrola, policijski službenici zaposleni na graničnom prijelazu Harmica te međunarodnom željezničkom prijelazu Dobova, preusmjereni su na nove pozicije u policiji. Ovaj događaj svečano je obilježen na Staru godinu  zadnjom zajedničkom kontrolom vlaka graničnih policajaca. Cijeli događaj je pobliže opisao Matej Šućur, načelnik Policijske postaje Zaprešić:

“S kolegama iz Republike Slovenije s kojima surađujemo i obavljamo graničnu kontrolu godinama, obilježili smo skromno, taj svečani ulazak Republike Hrvatske u Schengen i tu smo u 23:30 na međunarodnom željezničkom graničnom prijelazu u Dobovi skinuli zastavu Republike Hrvatske. Evo, za istaknuti je kako su se građani Harmice i okolnih mjesta, u ponoć, samoinicijativno okupili na graničnom prijelazu te su bili svečano raspoloženi vezano za ulazak Hrvatske u Schengen”.

Danijel Lozar, voditelj Hitne medicinske pomoći Zaprešić, zadovoljan je kako je prošla novogodišnja noć:
“Nova godina je, srećom, prošla bez nekih većih incidenata. Bio je zabilježen, što se i očekivalo, povećani broj alkoholiziranih pacijenata mlađe životne dobi. No, srećom, nikakvih većih prometnih nesreća ili nekih ozljeda nastalih uslijed pirotehnike nije bilo”.

Načelnik Javne vatrogasne postrojbe grada Zaprešića, Željko Barun, izjavio je kako nisu zabilježili niti jednu intervenciju tijekom novogodišnje noći. Novogodišnju noć je komentirao i gradonačelnik, Željko Turk:

“Korisnim priliku da još jednom svim našim dragim sugrađankama i sugrađanima čestitam Novu godinu. Kad govorimo o ovim blagdanskim danima od Badnjaka, Božića pa do ovog današnjeg dana, veseli me da zapravo naše žurne službe nisu imale posebnih intervencija, niti je bilo nedoličnog ponašanja, a Bogu hvala, niti požara, niti tjelesnih aktivnosti koje bi izazvale nešto negativno u Zaprešiću. Na neki način, usuđujem se reći, da je bila dosta dobra društvena svijest kad govorimo o rukovođenju pirotehnikom, a i samom ponašanju. Bilo je bez nekog većeg narušavanja javnog reda i veseli me da je tome tako. Kad govorimo o našim žurnim službama, poželjno je čim više prevencije, a čim manje potrebe za operativnim djelovanjem”.

Gradonačelnik je iskoristio priliku da komentira i ulazak Hrvatske u Schengenski prostor. “Svakako da je to veliki demokratski iskorak da je Hrvatska ušla u jedan krug europskih zemalja. Ne sumnjam i čvrsto vjerujem da će od toga Hrvatska imati koristi. Budimo ponosni što smo dio Europe”, rekao je Turk.

Tagged