Studenti i učenici Zaprešića potpisali ugovore o stipendijama

MOJ ZAPRESIC NOVOSTI

Održano je svečano potpisivanje ugovora o stipendijama Grada Zaprešića. Ove godine zaprimljeno je ukupno 116 zahtjeva za stipendije, od kojih je  107 zadovoljilo kriterije propisane Odlukom o stipendijama Grada Zaprešića. Gradonačelnik je donio odluku o dodjeli stipendija prema kojoj se za ovu školsku/akademsku godinu dodjeljuje 58 stipendija.

28 stipendija dodijeljeno je učenicima (od kojih je 6 za deficitarna zanimanja).

30 stipendija dodijeljeno je studentima (28 studentima sveučilišnog studija, 2 studentima visokih učilišta).

Zamjenik gradonačelnika i ravnatelj srednje škole Ban Josip Jelačić, Alan Labus, osvrnuo se na potencijal kod djece koja su primila stipendije: “Neki od njih će od sutra sigurno nositi vrlo važne funkcije u gradu ili pak u privatnom sektoru, u nekim poduzećima. Za razvoj našeg grada izuzetno je važno da nadarene učenike prepoznajemo, da ih potičemo i da ih nagrađujemo”.

Među stipendistima se našlo puno nadarenih učenika i studenata, među kojima je i učenik stipendist, Roko Marić, koji je osvojio srebrnu medalju na Svjetskoj prirodoslovnoj olimpijadi za mlade gdje se natjecao na području fizike, kemije i biologije. “Bio sam i prošle godine, osvojio sam srebro kao i ove. Od petog razreda sam krenuo s državnim iz geografije, a onda se to proširilo na fiziku, kemiju i biologiju. Super je kad se osvoji to. Sjećam se kako smo skakali i bili sretni kad smo čuli da prolazim do srebrne medalje. Odlično je to”, opisao je Roko svoje iskustvo.

Važnost stipendije za napredak studenata potvrdila je Ana Žagmešter, studentica Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. “Svaki poticaj, bio on i nekakav materijalni, znači jako puno u životu svakog studenta te za naš napredak i uspjeh učenika, tako da smo zahvalni Gradu na stipendijama. Ovaj uspjeh nam daje poticaj za daljnje uspjehe, vjerujem da će nam stipendija pomoći u daljnjim dobrim rezultatima”, izjavila je Ana.

 

 

 

 

Tagged