Uprizorene 14. Žive jaslice

MOJ ZAPRESIC NOVOSTI

Uprizorenje Živih jaslica održano je jučer, 26. prosinca, na Trgu Ivana Pavla II. Žive jaslice projekt su udruge Stepinčeva oaza mira i Župe sv. Petra apostola Zaprešić  koji traje već 14 godina. Svetu obitelj uprizorila je obitelj Štivojević, a  pjesmom su sudjelovala dva zbora, dječji zbor “Božje krijesnice” i zbor mladih “Stijene”.

Ilija Nikolić, predsjednik udruge Stepinčeva oaza mira, vrlo je zadovoljan uprizorenjem te odazivom. “Od srca zahvaljujem svim našim posjetiteljima koji su, evo i po 14. puta došli u naš Betlehem pogledati predstavu Svjetlo povjerenja. Odaziv je veći od očekivanog. Srce nam je sigurno bilo puno. Upravo to radimo zbog najmlađih. Evo, svjedočimo za Isusa. Ovo je pravi Božić. Isus se rodio u skrovitosti, u Betlehemu, u siromaštvu, ali i pozvao nas je na ono neizmjerno bogatstvo koje svaki čovjek u svome srcu ima. A to je ljubav prema Bogu i prema čovjeku. I to je to povjerenje. Da imam povjerenje u Gospodina u skromnosti i u poniznosti, da možemo širiti radosnu vijest. Vjerujem da je ovo trajno ostalo upisano u ovim mladim srcima i da će oni jednoga dana, nastaviti ovo gdje smo mi stali. Naš Betlehem je ponovo zasjao. Evo, vidite i sami koliko je veliki odaziv, koliko je ljudi došlo pogledati ovo. Pripremali smo se negdje oko mjesec dana. Ovaj Betlehem isto nije jednostavno izgraditi, ali ono kako se kaže, kad se male ruke slože, sve se može.”, rekao je Nikolić.

Svi zainteresirani mogu doći pogledati ponovno uprizorenje Živih jaslica danas, 27. prosinca, na Trg Ivana Pavla II. u 18 sati. Svetu obitelj uprizorit će obitelj Čolak.

Tagged