Veseli Balogov cirkus 29. prosinca u Vršilnici

MOJ ZAPRESIC NE PROPUSTITE NOVOSTI

Na pozornicu Vršilnice Max teatar i Turistička zajednica grada Zaprešića u četvrtak, 29. prosinca od 18 sati donose predstavu “Veseli Balogov cirkus” koja je namijenjena mališanima starijima od četiri godine. Ulaz je slobodan.

Predstava Veseli Balogov cirkus iliti kako su dva klauna odustala od svog zanimanja jer je Djed Božićnjak zaboravio doći na predstavu, prati dva klauna koja nastupaju u cirkusu/kazalištu kao program prije dolaska Djeda Božićnjaka, ali pred sve manje i manje publike. Naime danas je roditeljima lakše djeci kupiti mobitel upaliti televiziju ili kompjuter, nego djecu odvesti u kazalište. Osim toga Djed Božićnjak je negdje zapeo i ne dolazi na predstavu. Klauni su žalosni nastup im ne ide Djeda Božićnjaka nema i oni odluče prekinuti nastup i razmišljaju koje drugo zanimanje odabrati. Dok razmišljaju čime se baviti govore stihove Zvonimira Baloga iz njegove Zbirke pjesama: 100 Najzanimanja: Manekenka, Nogometaš, Zubar, Stjuardesa, Kuhar, Mesar, Vodoinstalater, Zahodska dama, Dijete…
Osim prekrasnih i duhovitih stihova klauni Bong i Tong izvode i mađioničarske i klaunovske točke. Kroz cijelu predstavu interaktivno komuniciraju s publikom, te su djeca dio cijelog nastupa. Predstava je vesela zabavna i edukativna, a završava tako što na kraju predstave klauni postaju svjesni da je njima miliji jedan dječji osmijeh od svega i da su oni potrebni kako bi djeca mogla sretno rasti, a samo dijete koje sretno raste postane i sretan čovjek.
Predstava završava animacijom lutaka (dvije lutke Bonga i Tonga) dok ide Balogov tekst „Umjesto pogovora“ koji govori o tome da ako se RAD pročita unatraške pročitamo DAR. Svaki je rad jednako vrijedan radi li se s ljubavlju, te čistač ulice može biti važniji od generala. Kada se zanimanje u životu ne može zaobići, tada je najbolje odabrati ono koje ćeš moći voljeti. Odaberemo li takvo zanimanje rad će postati igra a igra ne može nikada nikoga zamoriti. To može rad koji se ne voli, koji se mora i koji je bez smisla. Klauni su na kraju došli do spoznaje da je njima jedan dječji osmjeh vrjedniji od svega i sjetili su se zašto su odabrali upravo ovo zanimanje….

Autorski tim čine:
Režija i dramatizacija: Marina Kostelac
Glume: Marina Kostelac i Jadran Grubišić

Ideja predstave i glas na snimci: Pero Juričić
Glazba: Davor Rocco
Scenografija i izrada vizuale za predstavu: Esad Ribić
Izrada kostima i rekvizita: Vinka Krnić i Tamara Šantek Zlatar
ULAZ JE SLOBODAN