Na području Zaprešića i okolnih općina prikupljeno više od tisuću doza krvi ove godine

MOJ ZAPRESIC NOVOSTI

Crveni križ Zaprešić je objavio rezime dobrovoljnog darivanja krvi u 2022. godini na području Zaprešića.

Društva Crvenog križa Zagrebačke županije tijekom godine provode redovite akcije dobrovoljnog darivanja krvi u više gradova, a zaprešićki crveni križ se akcijama priključuje svakog mjeseca. Zadnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi u 2022. godini završena je, te se zna i krajnji broj prikupljenih doza u ovoj godini: dobrovoljni darivatelji i darivateljice krvi su darivali 1293 doze krvi na području Zaprešića i okolnih općina u ovoj godini.

Denis Ljevaković, ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Zaprešić, u razgovoru za naš portal je rekao kako su “dobrovoljni darivatelji krvi pravo bogatstvo našeg Crvenog križa”, te je podsjetio na priznanja koja su darivatelji i darivateljice području Zaprešića primili ove godine: “25. listopada se tradicionalno na razini županije u organizaciji županijskog Crvenog križa održava svečanost povodom Dana dobrovoljnih darivatelja krvi RH, te je ukupno 17 naši darivatelja primilo jubilarna priznanja za dugogodišnje sudjelovanje na akcijama darivanja krvi i za veliki broj darovanih doza krvi. Dvojica naših sugrađana su primili odlikovanje Predsjednika Republike “Red Danice hrvatske s likom Katarine Zrinske” za 100 i više puta darovanu krv, a još će 125 darivateljica i darivatelja primiti zahvalnice za okrugla darivanja. ”

Crveni križ Zaprešić je objavio i novi raspored akcija dobrovoljnog darivanja krvi na području Zaprešića u sljedećoj godini: