Treći adventski vikend prepun događanja

MOJ ZAPRESIC NE PROPUSTITE NOVOSTI

Donosimo pregled djelića događanja tijekom ovog vikenda u Zaprešiću:

Na Trgu Ivana Pavla II u tijeku je Najslađi advent u Zaprešiću, osim klizališta, ovogodišnji adventski program u Zaprešiću donosi svirke petkom, subotom i nedjeljom, a za najmlađe je pripremljen bogat program uz animacije, predstave, zabavu, potragu za božićnim blagom, a tu je i Najslađa kuća Bake Mraz koja u svom grijanom prostoru zabavlja klince i klinceze.
Najslađi glazbeni program ovu subotu u 20 sati donosi nastup Meritas i Jelene Radan, dok će se u nedjelju zabava nastaviti uz Marlot Acoustic Duo.


Duhovno-obrazovni centar Marijin Dvor-Lužnica poziva i ove godine na tradicionalnu svečanost povodom blagdana sv. Lucije – Dvorac pod svijećama.
Svečanost će se održati ovu nedjelju od 17 do 21 sati, a nastupit će i mješoviti ansambl “Prvi Komin Snježanin” s prigodnim pjesmama uz specijalitete iz samostanske kuhinje.
Cijena ulaznica za odrasle je 25 kn, dok djeca plaćaju 15 kn.


Mali i veliki LEGO ljubitelji mogu u Vršilnici Novih dvora, ovu nedjelju, pogledati izložbu fantastičnih kreacija sastavljenih od omiljenih LEGO kockica.
Izložba je otvorena od 10 do 18 sati, a ulaz je besplatan.


Puhački orkestar Zaprešić i Zaprešićke mažoretkinje Jelačićke organiziraju veliki božićni koncert.
Koncert će se održati u sportskoj dvorani Osnovne škole Antuna Augustinčića ovu nedjelju s početkom u 19 sati.
Puhački orkestar Zaprešić pripremio je božićni repertoar, uz koji će nastupiti Zaprešićke mažoretkinje, nastupit će i dječji orkestar Puhačkog orkestra Zaprešić.

Ulaznice po cijeni od 20 kuna možete nabaviti na sam dan koncerta na ulazu u dvoranu.


Gradska knjižnica Ante Kovačića u Velikoj galeriji prikazuje izložbu radova slikarice Larise Kralj.

Larisa Kralj završila je privatnu školu kod akademske slikarice A. V. Ivanchenko u Sankt Peterburgu i tečaj kod profesora Ante Šramade. Svoje radove počela je izlagati 1988. godine, a u Hrvatskoj od 1997. godine. Samostalno je izlagala dvadesetak puta te sudjelovala na brojnim skupnim izložbama. Sudionica je više likovnih kolonija u zemlji i inozemstvu, kao i raznih humanitarnih akcija. Od 2017. godine surađuje s Likovnim savezom Sankt Peterburga te organizira likovne kolonije u Supetru na Braču. Voditeljica je dječjeg likovnog studija “N. Rerih.”

U izvedbi svojih kompozicija slikarica se služi tehnikama ulja na platnu, akvarela i tuša. Vještina svladavanja različitih medija ponajbolje se odražava u tematskoj i izvedbenoj isprepletenosti. Akvarel je izričaj trenutnih raspoloženja s lirskim natruhama i emotivnim titrajima, dok je rad s uljenim bojama na platnu avantura koja u svom nastajanju uključuje slojevitost dokumentarnosti, osobnog uzbuđenja te maštovitosti kreativne nadgradnje.

J. Baldani


U Maloj galeriji knjižnice možete pogledati izložbu umjetnice Vlaste Pastuović

Vlasta Pastuović Aleksić rođena je 1963. godine u Sisku. Studirala je na Pravnom fakultetu sveučilišta u Zagrebu. Završila je menadžment u malom poduzetništvu na poslovnoj školi „Filaks“ u Zagrebu. Na samostalnom visokoškolskom zavodu Šoli za risanje in slikanje (College of Visual Arts) u Ljubljani završila je dodiplomski i diplomski stručni studij slikarstva te stekla visokoškolsku kvalifikaciju magistrice likovnih umjetnosti. Na Učiteljskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, Odsjeku za obrazovne studije, završila je program pedagoško-psihološkog i didaktičko-metodičkog obrazovanja te stekla licencu za podučavanje nastavnog predmeta Likovna kultura u osnovnim školama. Članica je Hrvatskog društva likovnih umjetnika (HDLU) i Hrvatskog keramičarskog udruženja KERAMEIKON. Organizira i vodi tečajeve crtanja i slikanja za djecu osnovnoškolskog uzrasta, mlade i odrasle. Izlaže skupno i samostalno. Živi i radi u Zaprešiću.


U prostoru Vršilnice se prikazuje Grupna izložba ilustracija “Neustrašive žene”, u organizaciji Galerije Razvid / POU Zaprešić,

Putujuća grupna izložba “Neustrašive žene” temelji se na knjigama “Priče o neustrašivim hrvatskim ženama” (2019.) autorice Tatjane Barat i “Ikone: neustrašive žene koje su promijenile Hrvatsku” (2020.) autorice Rosie Kugli u izdanju Naklade Iris Illyrica urednice Ivane Glavaš Bakija. Izložba objedinjuje ukupno 100 ilustracija značajnih žena iz hrvatske povijesti i sadašnjosti koje su ilustrirale 23 hrvatske ilustratorice. Riječ je o istovremeno likovnoj i književnoj priči s naglaskom na edukativni karakter cjelokupnog projekta.


Domaće tekme igraju mlađi uzrasti Muškog rukometnog kluba Zaprešić


Ovu subotu, 10.12. seniorke OK Nebo u posljednjoj domaćoj utakmici polusezone Superlige dočekuju OK Marina Kaštela , a početak utakmice je u 18:00 h. Ulaz je slobodan.