Predstavljanje nove knjige zaprešićke autorice

MOJ ZAPRESIC NE PROPUSTITE NOVOSTI

8. prosinca u knjižnici Ante Kovačića održat će se zaprešićko predstavljanje nove knjige autorice Mihaele Žugec Saračević “Zvijezda repatica”.

Autorica nam je otkrila kako je to priča je o najpoznatijoj zvjezdici, ali i o cijelom ljudskom rodu, o ljudima koji često svoju različitost od ostalih shvaćaju kao manu, kao nešto čega se trebaju svidjeti, a zapravo im je dano kao dar kojim će u jednom trenu svog života obasjati cijeli svijet i ispuniti svoju životnu misiju. Priča je to i o sustavu koji takve pojedince ne može prihvatiti i pokušava ih na sve načine uklopiti u poznato i “normalno” posve dobronamjerno.

14.11. održana je promocija knjige, kada su knjigu predstavile njezine mame, Mihaela Žugec Saračević, autorica teksta i Lidija Kraljević, ilustratorica, te kuma dr.sc. Ivana Zerec, generalna konzulica RH u Istanbulu. Pogovor je napisala dr. sc. Snježana Zrinjan u kojem kaže:”Kulinarskim rječnikom Zvijezda Repatica prava je božićna poslastica, tekst o Božiću i tekst o ljudima, kakvi bi mogli i trebali biti, ljudima koji bi u životu ostvarili svoje ljudsko poslanje što bi im donijelo sreću, a oslobodilo ih straha i nezadovoljstva. To je ona vrsta poslastice koja izgleda jednostavno, a kad je okusite, oduševljava vas raskoši svoga okusa.”

Repatica si utire svoj zvjezdani put na ljudskom nebu preko upravo održanog Interlibera i knjižara Planetopije, a prevedena je i na engleski te izdana za svoje predstavljanje u Europskoj školi u Briselu.

Podsjetimo i kako na stranicama “Digitalne zbirke” Knjižnica grada Zagreba, u nakladničkom nizu “Zaprešićki autori online” gdje se objavljuju književna djela autora i autorica zaprešićkog kraja, možete pronaći prethodnu knjigu Mihaele Žugec Saračević: Krema od trešanja : priče za dušu za male i velike.