Računalna prijevara i provale

MOJ ZAPRESIC NOVOSTI POLICIJSKA POSTAJA ZAPREŠIĆ

Dogodila se jedna prometna nesreća s materijalnom štetom u mjestu Prigorje Brdovečko gdje je došlo do sudara između dva osobna vozila. Od kaznenih djela bilježimo provalu u trgovinu u Zaprešiću u Ulici Ante Starčevića, iz koje je otuđena do sada neutvrđena količina parfema. U Gornjem Laduču izvršena je provala u benzinsku postaju odakle je nepoznati počinitelj otuđio veću količinu cigareta.

U gradu Zaprešiću, Savska ulica, nepoznati počinitelj ili više njih s otvorenog prostora otuđio je 200 komada oplata za šalovanje u vlasništvu poduzeća sa sjedištem u Zaprešiću.

U zaprešićkoj policijskoj postaji je muška punoljetna osoba prijavila kako je oštećen kaznenim djelom računalna prijevara. Naime, oštećeni je putem web portala vidio oglas o prodaji mobitela, s time da je mogućnost dostave i plaćanja bila ponuđena uz oglas, te je izvršio uplatu putem navedene aplikacije unijevši sve podatke iz svoje kartice, da bi se potom izvršila naplata u dva navrata, što je utvrdio provjerom bankovnog računa.