Učenici i nastavnici iz Italije i Norveške brendirali zaprešićke organizacije

MOJ ZAPRESIC NOVOSTI

Od 7. do 11. studenog u Srednjoj školi Ban Josip Jelačić održano je domaćinstvo u sklopu projekta Branding Between Borders. U mobilnosti je sudjelovalo deset učenika iz Norveške, sedam učenika iz Italije, dva nastavnika iz Norveške, pet nastavnika iz Italije te dvadeset učenika i deset nastavnika iz naše škole. Nastavnici iz Italije, osim sudjelovanja na projektnim aktivnostima, bili su uključeni i u promatranje nastave u sklopu njihove Erasmus Akreditacije.

Željka Winkler, koordinatorica projekta, otkrila nam je kako je tjedan bio posvećen temi “Brendiranje u javnom sektoru”, a učenici podijeljeni u međunarodne timove imali su zadatak istražiti jednu od zadanih organizacija te izraditi promotivni video i brošuru. Organizacije s kojima su surađivali na ovom zadatku su: Gradska knjižnica Ante Kovačića, Kuglački klub Zaprešić, Centar za mladež Zaprešić – CEZAM, Foto kino video klub Zaprešić i Komunalno-reciklažno dvorište. Svaka skupina je samostalno posjetila određenu organizaciju te su, u razgovoru s predstavnicima ustanove, prikupili su sve potrebne podatke za izradu marketinškog plana koji su predstavili u brošurama i promotivnim videima.

Osim rada na projektnoj temi i zadatku koji je uključivao predavanje o marketingu, brendiranju i snimanju reklamnih videozapisa, učenici su bili uključeni i u radionice uređivanja videomaterijala te ukrašavanja keramičkih suvenira škole. Jedan dan bio je posvećen razgledavanju Zagreba kroz igrifikaciju, a jačanje timskog duha ostvareno je i sportskim aktivnostima u dvorani, te ploggingom na Novim dvorima. Učenici iz drugih europskih škola bili su smješteni u domovima obitelji učenika, što je bilo intenzivno, ali posebno vrijedno iskustvo i za domaćine i za goste.

“Posebno smo ponosni što je suradnja na ovom projektu ojačala naše postojeće partnerske odnose s obzirom na to da smo sa školom iz Norveške, Greåker videregående skole, višegodišnji partneri kroz projekt History and its effects on today’s youth, a sa školom iz Italije, IIS Mazzone, partneri u projektu STEM&GAMES.”, istaknula je Željka Winkler, koordinatorica projekta.