Besplatna pravna klinika 22. studenog

MOJ ZAPRESIC NOVOSTI
U prostorijama Kluba umirovljenika Zaprešić, u utorak, 22.11.2022. od 14.00 do 17.00 sati održat će se besplatna pravna klinika.
U sklopu projekta Vanjske klinike koji Pravna klinika provodi već devetu godinu, studenti kliničari odlaze u gradove izvan Zagreba i pružaju pravnu pomoć, odnosno preuzimaju slučajeve i daju opće pravne informacije te pravna mišljenja, korisnicima, koji nisu u mogućnosti doći u prostorije Pravne klinike u Zagrebu.
Pravna klinika djeluje kao sastavnica Pravnog fakulteta u Zagrebu u čijem radu sudjeluju studenti, a svoja vrata je otvorila u listopadu, 2010. godine. Pravna klinika sudjeluje u sustavu pružanja besplatne pravne pomoći, te u svom radu primjenjuje ključne vrijednosti pravne struke. Kao pružatelji pravne pomoći, studenti svakoj stranci pristupaju jednako, kroz neposredan razgovor. Rad kliničara kontroliran je od strane akademskih mentora, odnosno profesora Pravnog fakulteta u Zagrebu i odvjetnika.
Studenti Pravnog fakulteta stoje vam na raspolaganju te ih slobodno pitajte pravne savjete u vezi obiteljskog prava i zaštite djece, zaštite radnika, diskriminacije, državljanstva i azila, prava pacijenata, zaštite žrtava i svjedoka kaznenog djela te ako trebate pomoć u ovršnim postupcima.