Novi objekt Dječjeg vrtića Maslačak na proljeće otvara vrata

MOJ ZAPRESIC NOVOSTI

U Ulici Ksavera Šandora Gjalskog u tijeku je zadnja faza izgradnje novog objekta Dječjeg vrtića Maslačak, uređuje se okoliš, a slijedi i opremanje prostora.

U novom objektu smjestit će se 10 vrtićkih skupina. Vrtić je dvoetažni – prizemlje i kat. U objektu će se nalaziti pomoćna kuhinja za distribuciju hrane, jer se u ovom objektu neće kuhati, nego će se hrana dopremati iz centralnog objekta Dječjeg vrtića Maslačak. Vrtić je klasične gradnje, te zadovoljava sve današnje standarde za gradnju javnih objekata.

Nakon obilaska novoizgrađenog područnog objekta Dječjeg vrtića Maslačak, Alan Labus, zamjenik gradonačelnika Zaprešića, izjavio je novinarima kako se može izraziti zadovoljstvo nakon godinu i pol dana izgradnje, te kako je ovo jedan krasan novi objekt za predškolski odgoj koji će zadovoljiti potrebe otprilike novih deset vrtićkih skupina. Zamjenik zaprešićkog gradonačelnika je potvrdio kako će Zaprešić time uglavnom moći ispoštovati državni pedagoški standard kada je u pitanju predškolski odgoj. Najavio je i kako će, kad nova zgrada vrtića bude potpuno završena, dječicu iz vrtića Maslačak koja su smještena na Trgu mladosti premjestiti u novi objekt, a najavio je i kako će biti prostora i za neke koji za sada možda nisu mogli biti u najadekvatnijim uvjetima na nekim drugim lokacijama.

Također će se otvoriti prostor i za nove jasličke skupine, što je također vrlo važno, dodao je Alan Labus, te se dotaknuo i financijske strane izgradnje, rekavši kako je otprilike 20 milijuna kuna s PDV-om uloženu u samu građevinu, i još će otprilike 3 milijuna kuna biti uloženo u opremanje koje će uslijediti u sljedećih nekoliko mjeseci. Za kraj je novinarima najavio kako je ideja da negdje tijekom proljeća novi objekt Dječjeg vrtića Maslačak otvori svoja vrata za zaprešićke mališane.