Predstavljanje knjige Hrvoja Marka Peruzovića

MOJ ZAPRESIC NOVOSTI

Gradska knjižnica Ante Kovačića u suradnji s Muzejom Matije Skurjenija predstavlja pisca Hrvoja Marka Peruzovića i njegovu knjigu “Nekoga moramo voljeti”. Program će se održati u Muzej Matije Skurjenija, u srijedu, 9. studenog, od 18 h.

Hrvoje Marko Peruzović rođen je 1971. godine u Zagrebu. Završio je grafički odjel Škole za primijenjenu umjetnost i dizajn u Splitu. Diplomirao slikarstvo 1995. na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu u klasi prof. Ðure Sedera. Studijski je boravio u Parizu, Milanu, Veneciji i Beču. Član je HZSU-a i HULU-a Split. Izlagao je na šezdesetak samostalnih izložbi, kao i na brojnim skupnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu. Ostvario je i brojna djela sakralne tematike (mozaik, križni put, vitraji), likovno uredio i ilustrirao nekoliko knjiga, kataloga i monografija.
Osim likovnog, već se duži niz godina bavi i književnim stvaralaštvom. Piše poeziju, kratku prozu, likovne eseje i aforizme. Dobitnik je prve nagrade „Post scriptum“ za književnost na društvenim mrežama, koja se dodjeljuje u sklopu festivala književnosti KaLibar. Objavio zbirku pjesama „Nekoga moramo voljeti (kako na webu, tako i na zemlji)“ u izdanju izdavačke kuće Jesenski i Turk. Pjesme su mu objavljivane u tiskanim časopisima (Artikulacije, Riječi), dnevnim,novinama, kao i na brojnim internetskim književnim časopisima u Hrvatskoj i inozemstvu. Više je puta nastupao u književnim emisijama Hrvatskog radija i bio sudionik književnih festivala. Živi i radi u Zagrebu kao samostalni umjetnik.