Obilazak gradilišta, radovi na obnovi Pučkog otvorenog učilišta Zaprešić

MOJ ZAPRESIC NOVOSTI

Prije mjesec dana započela je kompletna obnova zgrade Pučkog otvorenog učilišta u Zaprešiću koja je stradala u potresu. Obnovu u cijelosti s 23,8 milijuna kuna financira Zagrebačka županija sredstvima osiguranim u sklopu Javnog poziva za financiranje troškova saniranja šteta i obnove zgrada javne namjene oštećenih potresom na području Zagrebačke županije. Gradilište su obišli gradonačelnik Zaprešića Željko Turk, zamjenik Alan Labus i predsjednik gradskog vijeća Matija Teur.

Gradonačelnik Zaprešića Željko Turk je prilikom obilaska gradilišta još jednom zahvalio Zagrebačkoj županiji na osiguranim sredstvima, a potvrdio je i kako je zadovoljan obujmom izvedenih radova u ovih mjesec dana. Dodao je kako nije sretan što je potres dobrim dijelom devastirao zgradu, ali je najavio kako će zgrada Pučkog otvorenog učilišta u Zaprešiću biti kompletno obnovljena izvana i iznutra. Spomenuo je i kako su se pojavili neki novi tehnički zahtjevi koji nisu bili predviđeni kod samog projektiranja, što se moglo i očekivati budući da se radi o staroj zgradi i bez projektne dokumentacije.

Željko Turk je rekao i kako ne sumnja da će zgrada Pučkog otvorenog učilišta u Zaprešiću zasjati u novom sjaju, te kako vjeruje da će u najavljenom roku od nepune dvije godine biti završen novi funkcionalan objekt. Podsjetio je i kako je bilo je pitanje treba li zgradu rušiti ili ne, s obzirom na to da je zgrada imala žutu naljepnicu, no dodao je kako će obnovom zgrade Pučkog otvorenog učilišta u Zaprešiću, uz obnovu zgrade suda i gruntovne za koju se očekuje da će uskoro krenuti, biti napravljen novi pomak kako bi Zaprešić izgledao još ljepše.

Krešimir Petric, zamjenik pročelnice upravnog odjela za graditeljstvo, zaštitu okoliša, stambene i komunalne poslove grada Zaprešića, je izvijestio o tijeku radova, te je podsjetio kako se ovdje radi o radovima cjelovite obnove nakon potresa. Uz konstruktivnu obnovu objekta, radi se na elektro-strojarskoj sanaciji, te na instalacijama vodovoda i odvodnje. Radovi traju već otprilike mjesec dana, rok za izvođenje radova je 18 mjeseci, što znači da se završetak radova očekuje u proljeće 2024. godine.