Bespovratna sredstva za projekt aglomeracije Zaprešić

MOJ ZAPRESIC NOVOSTI

Ugovori za financiranje provedbe 13 investicijskih projekata sustava javne vodoopskrbe i javne odvodnje, ukupne vrijednosti 617 milijuna kuna, od čega na bespovratna sredstva u okviru NPOO-a otpada 395 milijuna kuna ili 64 posto od ukupne vrijednosti, dodijeljeni su u petak u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici. Ugovore su predstavnicima komunalnih poduzeća i pojedinim čelnicima lokalnih jedinica dodijelili ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović, posebni savjetnik predsjednika Vlade Zvonimir Savić, i generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković.

Zoran Đuroković iz Hrvatskih voda je istaknuo da je ovo već drugi poziv u okviru NPOO-a koji se odnosi na razvoj vodno-komunalne infrastrukture. Prvim pozivom već je dodijeljeno 73 ugovora, a s ovih 13 ugovora ukupna vrijednost im doseže 1,8 milijardi kuna, od čega su 1,1 milijarda bespovratna sredstva. Kada se tome pribroji i 13 dodijeljenih ugovora za smanjenje rizika od poplava, dolazi se do 99 ugovora ukupne vrijednosti dvije milijarde kuna, od čega je bespovratno 1,25 milijardi kuna, rekao je Đuroković. Uručeni su ugovori za prvih 13 prijava od do sada zaprimljenih 57 na drugi poziv Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja za „Financiranje provedbe već započetih investicijskih projekata koji se odnose na manje dijelove sustava javne vodoopskrbe i javne odvodnje otpadnih voda u okviru Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021.- 2026.“ , a među tim ugovorima našao se i projekt aglomeracije Zaprešić.

Iz Vodoopskrbe i odvodnje i Komunalnog Zaprešić su tako potvrdili kako im je uručen Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava vrijedan 33,4 milijuna kuna, te su dodali kako će se sav novac iskoristiti na poboljšanje dosadašnjih dijelova sustava javne vodoopskrbe i javne odvodnje otpadnih voda.