PLIVA je prva bike-friendly farmaceutska kompanija u Hrvatskoj

NOVOSTI

Po prvi puta u Hrvatskoj jednoj farmaceutskoj kompaniji dodijeljen je status bike-friendly tvrtke!

PLIVI d.o.o. je 12. listopada 2022. Sindikat biciklista uručio europski certifikat “Poslodavac prijatelj bicikliranja” za dvije lokacije: Prilaz Baruna Filipovića i Savski Marof. Ovime se PLIVA pridružila međunarodnoj inicijativi društveno odgovornih kompanija čiji je cilj smanjiti stakleničke plinove i pozitivno utjecati na zdravlje i životne navike svojih zaposlenika.

Certifikat je standardiziran na europskoj razini, a potvrda je društveno odgovornog poslovanja. Ovim se certifikatom PLIVA svrstala u društvo istaknutih ekološki i društveno osviještenih kompanija i organizacija u Hrvatskoj i Europi poput, primjerice, Hrvatskog telekoma, Fakulteta elektrotehnike i računarstva, Ericsson Nikola Tesla, FIVE, IN2, Syntio, Span, Grada Varaždina…

U Hrvatskoj certificiranje provodi Udruga “Sindikat biciklista”, koja je dio europskog konzorcija “Cycle Friendly Employer Certification”. „Poticanjem svojih zaposlenika, klijenata i partnera na korištenje biciklom kao prijevoznim sredstvom, PLIVA služi kao pozitivan primjer zagovaranja i prakticiranja održivog oblika kretanja te odgovornosti prema zdravlju, okolišu i javnom prostoru, ali i uštedama”, izjavili su iz Sindikata biciklista.

Iznimno nas veseli što smo ponosni nositelji certifikata “Poslodavac prijatelj bicikliranja” / „Cycle Friendly Employer” za naše dvije lokacije, onu u Zagrebu te onu u Savskom Marofu. Ovo je samo jedna u nizu inicijativa programa Zdravo radno mjesto čiji je cilj unapređenje zdravlja, radnog okruženja i dobrobiti naših zaposlenika. U postojećim „biciklarnicima“ na lokacijama podigli smo tehnički standard parkinga uvođenjem tzv. klamerica za bicikle te „oblačenjem“ biciklarnika u novo ruho što je doprinijelo većoj sigurnosti, zaštiti od pogleda i izloženosti vremenskim uvjetima. Cilj nam je kroz sljedeći period omogućiti klamerice za sva parkirna mjesta. Vožnja bicikla odlična je stvar i za fizičko te mentalno zdravlje naših zaposlenika, a novim inicijativama želimo nastaviti dobru praksu te poticanje korištenja bicikla kao prijevoznog sredstva. Dugoročno i predano smo se angažirali oko ove biciklističke inicijative, a u planu su i neke nove u suradnji s PLIVINIM ‘Društvom za sportsku rekreaciju’. Hvala svima koji su radili na ovom projektu, a možemo i najaviti kako nastavljamo dalje s razvojem ciljanih aktivnosti. Bilo nam je zadovoljstvo surađivati s udrugom Sindikat biciklista na ovoj inicijativi, čijom smo implementacijom dodatno unaprijedili naše društveno odgovorno poslovanje i program Zdravo radno mjesto – izjavila je Blagica Petrovac Šikić, Viša direktorica Ljudskih potencijala u PLIVI.

Sindikat biciklista je volonterska udruga koja se zalaže za poboljšanje uvjeta za korištenje bicikla kao efikasnog, održivog i zdravog prijevoznog sredstva. Zagovaraju i rade na transformaciji gradova u čiste, sigurne, ugodne i zelene gradove, po mjeri čovjeka, promičući bicikliranje kao poželjan oblik prijevoza. „Upravo građani i građanke koji svakodnevno putuju na posao naša su ciljana skupina, a njihov odabir načina putovanja uvelike utječe na prometnu situaciju u gradovima” napomenuli su iz Sindikata biciklista.