Međunarodna izložba “Euharistijska čuda diljem svijeta”

MOJ ZAPRESIC NE PROPUSTITE

U crkvi sv. Ivana Krstitelja 3. studenog u dvorani “Bl. Alojzije Stepinac” otvorena je međunarodna izložba “Euharistijska čuda diljem svijeta” koju je osmislio bl. Carlo Acutis.

Ilija Nikolić, trajni đakon, u razgovoru za ZFM pozvao je sve da dođu pogledati izložbu:

“S velikom radošću predstavljamo gostovanje putujuće izložbe Euharistijska čuda diljem svijeta u Župi svetoga Petra apostola u Zaprešiću. Radi se o jedinstvenoj izložbi u povijesti Katoličke crkve koja je svoje putovanje započela 2005. u Rimu. Izvorna izložba donosi izvještaje za više od 130 priznatih čudesnih događaja koja su se dogodila, a koje je pobrojao i prikupio mladi talijanski blaženik Carlo Acutis.”

Na izložbi u Zaprešiću kroz 32 panoa bit će predstavljena četvrtina izvornog postava izložbe s kronološki brojnim čudima od 780. do 2013.

Ova izložba započela svoje putovanje Hrvatskom u travnju ove godine u Župi svetog Mihaela u Gračanima i do sada je obišla 12 župa, projektu se pridružuje i Župa svetoga Petra apostola u Zaprešiću u suradnji s Udrugom Stepinčeva oaza mira.

Izložba je postavljena u prostorima dvorane bl. Alojzija Stepinca, poznatijoj kao kripta, u sklopu crkve sv. Ivana Krstitelja, a moguće ju je pogledati do 13. studenog radnim danom od 17:00 do 20:30, a nedjeljom poslije svetih misa do 14 sati i od 17:00 do 20:30.