6. Planinarski tjedan u Zaprešiću

MOJ ZAPRESIC NOVOSTI

6. Planinarski tjedan u Zaprešiću se održava u Gradskoj knjižnici Ante Kovačića od ponedjeljka 7. studenog do petka 11. studenog, te će kroz putopisna predavanja i predstavljanja knjiga stanovnike Zaprešića i Zagrebačke županije pokušati zainteresirati za planine i planinarstvo, i potaknuti svijest o važnosti kretanja i zdravog života.

Ovogodišnje izdanje počinje otvaranjem izložbe fotografija članova HPD-a Zaprešić pod nazivom “Fotografije iz gojzerica”, u ponedjeljak 7. studenog u 18 sati. Nakon otvorenja slijedi predstavljanje knjige Milana Majerovića-Stilinovića “Što sam naučio na planini (Priče u hodu)”. U utorak 8. studenog u 10 sati. Mate Perkov, planinar koji iza sebe ima niz poznatih uspjeha, kao sto je uspon na Mont Blanc s obale, predstavit će najmlađima knjigu “Planina mi je najdraža škola”.

Isti dan u 18 sati predsjednik Hrvatskog planinarskog saveza Darko Beljak, vođa mnogih ekspedicija na Mount Everest, predstavit će knjigu “Nebo puno Himalaje”. U srijedu 9. studenog u 18 sati, autor Borislav Aleraj, član Hrvatske gorske službe spašavanja koji je utemeljio više penjačkih smjerova od kojih je najpoznatiji na Paklenici, predstavit će knjigu “Alpinist (Male penjačke priče)”.

Predsjednik HPD Zaprešić Darko Matić je u razgovoru za Zfm pozvao sve zainteresirane na šesti planinarski tjedan u organizaciji Gradske knjižnice Zaprešić u suradnji s Hrvatskim planinarskim društvom Zaprešić i izdavačkom kućom Libricon.

 

7.11.2022. | 18:00

Fotografije iz gojzerica – Izložba fotografija članova HPD-a Zaprešić 

7.11.2022. | 18:30

Milan Majerović-Stilinović: Što sam naučio na planini (Priče u hodu) – predstavljanje knjige i razgovor s autorom

8.11.2022. | 10:00

Matej Perkov: Planina mi je najdraža škola – putopisno predavanje za djecu

8.11. 2022. | 18:00

Darko Berljak: Nebo puno Himalaje – predstavljanje knjige

9.11.2022. | 18:00

Borislav Aleraj: Alpinist (Male penjačke priče) – predstavljanje knjige