Potpisan ugovor za novu električnu čistilicu

MOJ ZAPRESIC NOVOSTI

Komunalno Zaprešić uskoro će dobiti novu električnu čistilicu. Vozilo vrijedno nešto manje od milijun i šesto tisuća kuna financirao je dijelom Fond za zaštitu okoliša, dijelom Grad Zaprešić, a ostatak je platilo upravo zaprešićko komunalno poduzeće, tvrtka Zaprešić d.o.o.

“Mi smo imali potrebu za nabavkom jedne nove čistilice. Dobro je došao ovaj javni poziv od strane Fonda za zaštitu okoliša koji je prepoznao potrebu sufinanciranja električnih vozila pa smo donijeli odluku da nastavimo taj smjer ekologije i da krenemo u nabavku električnih vozila” – rekao je Domagoj Mikuš, direktor tvrtke Zaprešić d.o.o.

Zamjenik gradonačelnika Alan Labus istaknuo je kako se nabava električne čistilice uklapa u ekološke napore Grada. “Ovaj projekt je na tragu nekih naših ekoloških politika u Gradu Zaprešiću. Trudimo se zadnjih godina proizvoditi energiju iz obnovljivih izvora energije, posebice izgradnjom solarnih elektrana na javnim zgradama. Komunalno poduzeće u suradnji s Gradom nabavilo je sada još jedan stroj koji će smanjiti emisiju CO2 u gradu Zaprešiću. Ovo je tek početak procesa potpune zamjene radnih vozila u komunalnom poduzeću” – zaključio je Labus.

Novo bi vozilo trebalo biti na zaprešićkim ulicama do idućeg ljeta.